Microsoft zdawał się nie interesować zgłoszeniami odnośnie wykrytej podatności, a potem ta podatność została użyta.
„Smith also downplayed the significance of the Golden SAML weakness, saying it was used in just 15% of the 60 cases that Microsoft had identified by that point. At the same time, he acknowledged that, “without question, these are not the only victims who had data observed or taken.”
Skąd niby senat miał to wiedzieć? Uwierzyli MS (był w to umoczony) na słowo? Przecież odrzucono możliwości przesłuchania ludzi z MS. Uwierzyli w informację, którą MS podał do publicznej wiadomości? Żenada te całe USA.
To przeprowadź sie do Rosji
P.S.
Nareszcie, po mimo wewnętrznych walk plemion, PO, PiS i całej tej reszty, powstanie Komisja do spraw rosyjskich wpływów.
Uwazaj by Twoje IP nie zahaczyło o jej badania.
Nie wierz w bajki ze jestes w sieci anonimowy.
Czemu oskarżasz mnie o pracę dla Rosji? Nienawidzę komunizmu, jestem za Ukrainą i nie cierpię PIS-u. Czemu mieliby się mną zainteresować?
A co ci takiego zrobili?.
Pewnie podatki obnizyli, wiek emerytalny.
Jeśli masz dzieci to dali te 500/800 plus.
Za kastę sądową się wzieli i przed niemcami nie kleczeli.
To faktycznie błąd. Powinni zabrać a nie dać i prosić by kazdy nas klepał po plecach w stylu „ja,ja gut polacken”
No ale jak sie woli takich co tak robią, to się wreszcie doczekałes.
Są wreszcie ci co wat na zywnośc ci podniesli o 5% a ceny prądu o 40%.
A to dopiero poczatek ich „hojności”. Roku jeszcze nie rządzą.
Kiedyś rzadzili, to moze zapytaj tych co pamietają, co dobrego im wtedy „dali”
P.S.
Za to marynarkę , najważniejszy z nich, świetnie potrafił podawać, szatniarz pełna gębą.
Przy okazji, zaproponowałem tylko że skoro dla ciebie USA to zenada, zamieszkaj w Rosji
To taki żart.
Nie rozciagaj działalności jakiegoś człowieka, firmy na całe państwo wraz z jego mieszkańcami bo to tak jak byś stwierdził ze skoro premier jest rudy to wszycy w tym kraju też.
Najgorsza jest dla mnie zaostrzająca się skrajność poglądów, która nie przypomina już polityki i przemyślanych decyzji tylko wojny plemienne. Jedni robią coś głupiego i niekorzystnego dla kraju, tylko po to żeby tamtym drugim pokazać, że to co tamci zrobili należy zrównać z ziemią.
Żadna firma by się z takim zarządem nie utrzymała ani chwili. Jak popatrzycie to to samo jest w USA, nieważne kto wygra wybory, praktycznie na pewno będą zamieszki.
Tam również najważniejsi kandydaci nie mają głosujących tylko wyznawców i jedynie czego oczekują od swoich kandydatów, to czegoś w rodzaju okrzyku wojennego do ruszenia do boju.
Bo to jest wojna plemienna a spora częśc ludzi zamiast oceniać rzadzacych po tym co takiego w czasie swoich rzadów zrobili dla „poddanych” bierze w tym udział tak, jak by to oni sami rzadzili.
Trzeba być naprawdę zaslepionym by w to wierzyć.
Kucharka rzadzi, jak za Lenina. a oni w to wierzą
Przede wszystkim, to podnieśli płacę minimalną do nieakceptowalnego poziomu - był strajk przedsiębiorców w Warszawie, o czym pewnie nie pamiętasz.
Dzięki podniesieniu płacy minimalnej, podnieśli wpływy w podatków, więc nie obniżyli podatków.
Nie mam dzieci, ale dzięki 500 plus fikcyjnie zmniejszyli poziom bezrobocia i sprawili, że musiałem więcej płacić na bezrobotnych, bo było ich więcej, tylko nie byli zarejestrowani.
Wymiar sprawiedliwości podporządkowali sobie.
Co do nieklęczenia przed Niemcami, to popełnili głupi błąd polityką nasrajy wszystkim, czyli braku ustępstw - w negocjacjach trzeba wypracowywać kompromis. Lizali tyi, ale Amerykanom.
Dodatkowo, to unieważnili przetargi na uzbrojenie podpisane za rządów Tuska, przez co Polska bardzo dużo straciła, bo nie dostaliśmy uzbrojenia, a musieliśmy dopłacać. Oczywiście wszystko w imię Tusk jest zły
Z telewizji publicznej uczynili maszynkę do mielenia mózgów
Afery korupcyjne, jak dotowanie świętą krowę Księdza Rydzyka. Jak niepełnosprawny dostanie dofinansowanie, to musi się rozliczać z rządem, czy wydał na to, na co planowano. PIS zezwalał Rydzykowi na wydawanie dofinansowania na co chciał i nie musiał się z tego tłumaczyć. Gdy ktoś chciał mu się dobrać do skóry, to go bronili.
Afera z respiratorami. Kontrakt na zbrojenie za rządów Tuska unieważnili, bo tak. Kontrakt/przetarg na respiratory nie dało się unieważnić, bo był zgodny z prawem, mimo iż wywiad ostrzegał rząd o tym, że mafioza weźmie w nim udział.
Jest tego sporo. Mam wymieniać?
Nie nawiązując do żadnej partii, to od kilkunastu a moze i kilkudziesieciu lat jest tak jak by Sundar Pichai po przejęciu władzy w Google zaczął nagłaśniać, że Larry Page to był człowiek niekompetentny, stracił miliony i dlatego jak najszybciej należy usunąć Google Maps i anulować rozwój Chrome i wymienić 80% programistów na swoich znajomych.
Dwie takie zmiany zarządu i firma może przestać istnieć.
Większego ekonomicznego debilizmu nie czytałem.
No ale skoro nie potrafisz rozróżnić zwiększenia wpływów z podatków z wysokościa podatku to nic na to nie mogę poradzić…
P.S. Reszta to podobne brednie…
Co do lizania d… . amerykanom to poszukaj tekstów nagranych przez kelnerów w „Sowie”, wygłoszonych przez Radka S. Ministra spraw zagranicznych o tym jak to musi „ssać laskę” Obamie.
Strzał w dziesiatke. Tak to sie dzieje u nas. Miedzy innymi dzięki różnym nintyfanom i im podobnym L31
Fakt faktem, że przedsiębiorcy płacili więcej państwu. To tak, jakby pierw powiedzieć, że płacisz piętnaście procent od jednej krowy, a potem kazać płacić za dwie krowy, piętnaście procent od każdej.
Tak zabrali przedsiębiorstwom, a państwo zyskało.
Poza tym, to nie odniosłeś się do całej wypowiedzi.
Co do polityki socjalnej, to PO chciało dać znacznie więcej na niepełnosprawnych niż dał PiS, ale końców końców PiSowi i tak zabrakło pieniędzy, bo na jedną z emerytur (13/14) musieli pożyczyć od Tuska, tzn z funduszu demograficznego.
Tuskowi zabrakło na wypłatę wszystkich emerytur z ZUS-u więc zabrał wszyskie pieniadze z OFE, mówiac ludziom ze to nie ich pieniadze, choć pare lat wcześniej, tworzac wraz z Balcerowiczem OFE, udowadniał ze to ich pieniądze.
Krótka pamięć?
Co do podatków od firm to posprawdzałbym najpierw jak to było naprawdę (wysokośc, odliczenia np w 2012 a w 2023).
Mam takie wrazenie ze w miedzyczasie mielismy Covid i firmy oraz przedsiebiorcy którzy stracili (np. turystyka i pokrewne) dostali jak na nasze warunki także spore wsparcie, chociaz wcale nie musieli.
P.S. Nie należe do zadnych z waszych plemion, jak chcecie sie między saba tłuc to sie tłuczcie tylko nie udowadniajcie bajkami mi waszych racji bo ja w bajki już dawno nie wierzę.
Oki. Koniec dyskusji
@nintyfan Sorry ale wyciągasz wnioski na podstawie błędnego modelu gospodarczego. Państwo emitujące własną walutę, nie finansuje siebie z podatków. Myślenie o państwie emitującym własną walutę w kategorii zysk-strata to jest błąd. Państwo emitujące własną walutę może mieć deficyt lub nadwyżkę. Deficyt sektora państwowego jest nadwyższką sektora prywatnego.