Co lepiej brać

Witam co lepiej brać te słuchawki CREATIVE Sound Blaster Blaze czy Kartę dźwiękową UNITEK Y-247A z Zalman ZM-MIC1 ? Obecnie posiadam Sharkoon H10 słuchawki w nich mikro mi się popsuło. I nie wiem czy opłaca się kupować nowe czy zostawić te H10 i kupić zalmana z kartą. Karta jest mi potrzebna dlatego ,że jak kupię nowe mikro to wytrzyma z 2 miesiące i potem pada chyba kartę dźwiękową mam do **** :slight_smile:

Psują Ci się słuchawki, chcesz kupić kartę? Co Ty masz w tym komputerze doc zego Ci on potrzebny? Jak coś nie tak z wyjściem , to wymień płytę główną.

Lepiej kartę dźwiękową bo każda będzie lepsza niz integra.

Zakładając 2 warunki:

• karty używa do komponowania, nie do słuchania strzałów w Doom’ie:)
  • ma gwarancje, że płyta jest stabilna i bezpieczna. Awaria płyty może zmusić do wymiany lub uszkodzić inne podzespoły np. dźwiękówkę;-)

Możliwe ,że płyta jest do wymiany bo ma już 7 lat i jest na sockecie 1155

To nie ma na nią gwarancji, a nowej na ten socket nie dostanie.

Jeżeli wszystko inne działa na tej płycie głównej to kopić kartę dźwiękową bo inaczej trzeba prawie pół komputera zmieniać.

No dokładnie :slight_smile: Chyba będę musiał kartę dźwiękową zakupić. A czy ta Unitek będzie dobra ?

Musi być bezprzewodowa?

Podaj model płyty głównej i producenta.

Ja bym nie pakował się w koszty w nowe karty, raczej myślałbym o odłożeniu powoli na am4 :wink: Nie jestem jednak Tobą;-)

asrock h61m/u3s3

Dobre słuchawy to ISK są w promocji za 229 zł
https://promocje.x-kom.pl/cyber-monday-2018

Chyba wezmę Zalman ZM-MIC1 i
Unitek Y-247A

Ja bym kupił jakąś kartę dźwiękową w PCi-E x1 ten mały na dole co masz na płycie głównej.

Ale one drogie są chyba .

to kup karte usb za 5 zł, działa na mierny w skali szklnej, na mocje muzyczne nie licz;)

Drogo??