Witam co lepiej brać te słuchawki CREATIVE Sound Blaster Blaze czy Kartę dźwiękową UNITEK Y-247A z Zalman ZM-MIC1 ? Obecnie posiadam Sharkoon H10 słuchawki w nich mikro mi się popsuło. I nie wiem czy opłaca się kupować nowe czy zostawić te H10 i kupić zalmana z kartą. Karta jest mi potrzebna dlatego ,że jak kupię nowe mikro to wytrzyma z 2 miesiące i potem pada chyba kartę dźwiękową mam do ****
Psują Ci się słuchawki, chcesz kupić kartę? Co Ty masz w tym komputerze doc zego Ci on potrzebny? Jak coś nie tak z wyjściem , to wymień płytę główną.
Lepiej kartę dźwiękową bo każda będzie lepsza niz integra.
Zakładając 2 warunki:
- karty używa do komponowania, nie do słuchania strzałów w Doom’ie:)
- ma gwarancje, że płyta jest stabilna i bezpieczna. Awaria płyty może zmusić do wymiany lub uszkodzić inne podzespoły np. dźwiękówkę;-)
Możliwe ,że płyta jest do wymiany bo ma już 7 lat i jest na sockecie 1155
To nie ma na nią gwarancji, a nowej na ten socket nie dostanie.
Jeżeli wszystko inne działa na tej płycie głównej to kopić kartę dźwiękową bo inaczej trzeba prawie pół komputera zmieniać.
No dokładnie Chyba będę musiał kartę dźwiękową zakupić. A czy ta Unitek będzie dobra ?
Musi być bezprzewodowa?
Podaj model płyty głównej i producenta.
Ja bym nie pakował się w koszty w nowe karty, raczej myślałbym o odłożeniu powoli na am4 Nie jestem jednak Tobą;-)
asrock h61m/u3s3
Ja bym kupił jakąś kartę dźwiękową w PCi-E x1 ten mały na dole co masz na płycie głównej.
Ale one drogie są chyba .
to kup karte usb za 5 zł, działa na mierny w skali szklnej, na mocje muzyczne nie licz;)
Drogo??