Witam mam pytanie. Mam starszy komputer, słaby. Potrzebuję na niego dobrego antywirusa. Ponieważ nie tam doprowadzonego internetu odpada najlepszy antywirus jakim jest KIS . Dlatego mam pytanie do Was. Który lepiej zainstalować na starszym komputerze tak by nie mulił i od czasu do czasu zrobił porzadne skanowanie. Cena nie gra roli. Chodzi mi głownie o dwa Nod32 czy Norton. Pytam się, ponieważ nigdy nie miałem żadnego z tych dwóch antywirów. Proszę o porady
Avasta, pomimo, że jest darmowy nigdy nie zainstaluje.
Czemuż to? Ja używam np. Nortona 360 na Celeronie 1.4 z 512MB i spokojnie daje radę… Wydaje mi się, że na podstawie słów: “starszy i słaby” trudno określić wydajność komputera…
Starszy, słabszy - różni ludzie różnie o tym myślą. Podaj parametry.
Osobiście używam noda i jestem zadowolony, u mnie nic nie muli Wykrywać też wykrywa, a bez zdrowego rozsądku nawet z najlepszym antywirusem może skończyć się reinstalacją systemu, utratą danych i wieloma innymi nieprzyjemnościami, tak więc…
Także używałem długo Kaspersky, do wersji siódmej był IMO niepokonany, a potem zaczął się psuć
Z nodem mam kontakt od wersji 2.7/2.8(?), a z Nortonem nie utrzymuję kontaktu, bo wystraszyłem się wersji 2009 Ale skoro się poprawił, to chyba spróbuję
Ja również używam Kasperskego, ponieważ uważam, że jest najlepszy. Mam KIS 11, tam niestety na komputerze nie ma dostępu do internetu, dlatego bazy danych w nowszych wersjach KIS’a nie bd mogły sie aktualizować.
Powiem tak sam mam nortona i jest świetny ale żeby to ocenić testowałem wersje czasowe i tobie polecam tak bo różnie na różnych kompach programy się zachowują .