Z racji padniecia mojej nokii 5130 musze poszukać nowego fona.I teraz mam dylemat czy wybrać nową nokie C2-01 za 320 zł czy używaną nokie 5310 240 zł a może używanego se c510 za 240 zł??Ewentualnie jeszcze nokia 6303i no ale ona jest troche droższa od powyższych modeli.Telefon głównie używany był by do słuchania muzyki i robienia zdjęć.Więc liczy się w miare dobry i głośny głośnik,dobry aparat no i wytrzymałość.Najbardziej interesują mnie nokie no ale c510 też jest ciekawy.Tak więc prosze abyście mi doradzili w wyborze telefonu.Jeżeli macie propozycje telefonów do 350-400 zł to prosze o podanie ich.
polecam nokie 6303i dobry odtwarzacz i zywotna bateria aparat taki sobie rowniez i c510 godny uwagi mialem kiedys ten model wiec spoko ale preferuje nokie nie zawiedziesz sie na pewno pozdr
Nokie 5530 kupisz używaną za 300zł luz, polecam, a z tych co podałeś, to ja bym wziął C2-01.
Nokia 5530, to wyższy model i trochę więcej oferuje, ale za te ceny to tylko używki, natomiast ta C2-01, to sensowny telefon za “rozsądne” pieniądze, chyba fajniejszy niż tamte
– Dodane 20.07.2011 (Śr) 23:22 –
se nie polecam, awaryjne- ciężko z serwisowaniem, ja sie kiedyś na tym nadziałem
Ciekawa ta 5530 tylko ja preferowałbym telefon klasyczny,nie z dotykowym wyświetlaczem.Boje się że z dotykalskim moze być troche więcej problemów(zarysowania wyświetlacza,jego zabrudzenia itp.)
ma stalową obudowę z przodu, co chroni jak upadnie na ziemię na przykład przed zbiciem się ekranu(jak w iPhonach) czy jakimś poważnym uszkodzeniem, no ale przed wszystkim oczywiście nie ochroni, ale większość telefonów KLASYCZNYCH tj z klawiaturą mechaniczną też ma duże ekrany, wymiana jest tańsza i tylko tyle.
Mi konkretnie w Nokia Care wymienili na nowy za darmo ekran.
A co myslicie o Nokii C5-00 i C3-01???Dzisiaj zobaczyłem je w sklepie i zrobiły na mnie duze wrażenie.Sprzedawaca mówił że to już “konkretne telefony”.Mam chęć nawet jedną z nich kupić.Ich cena mieści się w granicach 500 zł a babcia chętnie mi dołoży do moich 400 zł :-).Więc co myślicie o tych dwóch modelach???
c3-01 to świeża, dość dziwna i chyba nietypowa zabawka, ja się boje tego typu rozwiązań, korzystałem kiedyś z samsunga z tym rozwiązaniem zresztą i mi nie przypadło do gustu, ale kwestia chyba już indywidualnościowa wybrałbym c5-01,a używana Nokia e52
Naprawdę fatalnie wybrałeś - C3-01 awaryjna ( PRZECZYTAJ!PRZECZYTAJ! ) Natomiast C5 jest trochę ograniczona i ma słabą konstrukcję obudowy.
Jeśli już miałbyś wybierać to wybieraj pomiędzy 6303i (300zł nowy)/c2-01(250zł nowy) /6700 slide (używka) /6720 (używka) /Nokia X2(genialna - 300zł nowy) / albo jeśli ci się uda N82 (używka ok 400-500zł) , albo jeden model od Samsunga, S7220 ma bardzo dobry odtwarzacz muzyki i fenomenalny aparat foto)
Podane przeze mnie modele spełniają twoje warunki trwałość/muzyka/zdjęcia/cena/nokia
Mój tata ją ma, ja się nią czasem bawię i powiem szczerze, że sprawia wrażenie dość solidnej. Odtwarzacz gra bardzo głośno i czysto, aparat, jest dość dobry jak na telefon i 5 mpix robi ładne kolorowe zdjęcie i nie ma rozmazań.
– Dodane piątek, 22 lipca 2011, 22:18 –
Edit: Zapomniałem dodać, że mój tata jeździ ze swoją X2 na budowy i od pół roku nic się z nią nie dzieje.
Już wybrałem.Od wczoraj mam Nokie 6303i classic.Sprzedawca odradził mi zakup nokii C5 i C3-01 gdyż mają one gorszy aparat od mojej i posiadają bardziej skomplikowany system operacyjny.Narazie nokia 6303i classic robi dobre wrażenie.Mam nadzieję że mi długo posłuży.Dzięki wszystkim za pomoc i napisane posty.