Co lepsze - Opera czy Chrome?

Czego tak mało :?

Ja bym od razu przynajmniej ze 100 otworzył :stuck_out_tongue:

Odkąd używałem np. IE, Firefox, Chrome czegoś takiego nie widziałem. Nie wyświetla się nic. Jak “zawiesi się przegladarka”. Tylko u góry: " Opera - informacja" Ja się pytam gdzie ta informacja ! ! ! Nic nie ma. Czekam i czekam i NIC! W menedżerze urządzeń nie pisze Brak odpowiedzi ale przeglądarka nie odpowiada i na dodatek spowalnia sam system aż trudno mi było zrobić potem cookolwiek na systemie. Masz Ci los co za przeglądarka udana??? :evil: PROSZE SIĘ DOKŁADNIE PRZYJŻEĆ SCREENOWI - U góry pasek Opery a w środku nic nie ma. Nawet samo kliknięcie nie działa. Aby pokazać okno (musze w menedżerze klikać Pokaż na wierzchu). A jak już sie pokaze nic nie można zrobić! Screen: http://www11.zippyshare.com/v/56262815/file.html

Dodane 16.01.2010 (So) 12:25

master_zonk6 :arrow: Pogromca przeglądarki Google Chrome ! :smiley: Uważajcie na niego kto używa Google Chrome!

djzon, naprawdę masz takie problemy z Operą jakich ja nigdy nie miałem. A przepraszam, jak otworzę w Chrome albo w Operze 50 stron gdzie jest tylko Flash, Java, i Bóg wie co jeszcze to obie potrafią się zawiesić - tu się zgodzę :stuck_out_tongue: . Ale jedno mnie w Chrome denerwuje - czytam sobie jakąś stronę. Widzę linka i chce aby karta otwarła się w tle ażeby dokończyć czytać, więc klikam środkowy przycisk myszy. I w tym momencie chcę przewinąć stronę niżej. I co się dzieje? Zwiecha na ok.5 sekund. Strasznie mnie to irytuje. W Operze zrobię dokładnie to samo i nawet się nie zająknie przy 1 giga RAM. Podałem tylko przykład jak bardzo Chrome potrafi być stabilny. Na świeży system zainstalowałem Chrome chcąc przetestować go. Dziś poleciał z komputera i przyszła Opera. Niech każdy używa co mu wygodniejsze.

Kto otwiera 100 stron naraz?

djzon , zip it.

No ja bez bicia się przyznaje że 40 - 50 mam zawsze otwartych kart oczywiście na Chrome i nie muszę się martwić o zwiechy bo tyle czasu używam i raz na 10 dni się czasem zawiesi :stuck_out_tongue_winking_eye:

Lol, ja mam max 10 - chyba że przeglądam jakieś fotki, to czasem i z 50 :smiley:

Co lepsze - Opera czy Chrome?. Skoro WSZYSCY(?) uważają, że OPERA to myślę, że temat już zakończony. Ja stąd spadam a Wy się tylko nie nudźcie przy tym temacie :smiley:

Dodane 16.01.2010 (So) 13:45

Google Chrome - 61 kart otwartych …jak dobrze policzyłem :stuck_out_tongue: ---- > http://www2.zippyshare.com/v/54136084/file.html

i po co ci tyle, jak niz z tego nie wiesz?

Ja się nie szczypię. Np. otwieram jakąś stronę ze zdjęciami, muzyką (linki) i pokolei jak jedzie otwieram, żeby póżniej cos oglądnąć lub ścignąć, zresztą to co ja robie to może dla kogos utrudnić sprawe ale ja sobie daje radę bez mrugnięcia okiem… otwieram strone a na stronie kolejne linki a z następnych stron inne linki…

Dodane 16.01.2010 (So) 13:57

Może jak znajdę czas wypróbuję ile faktycznie można otworzyć stron(kart) na Gogle Chrome (na moim sprzęcie) i jak uda mi się zrobie zdjęcie. Rekordu napewno nie pobije ale mogę przetestować =P~

Dodane 16.01.2010 (So) 14:20

Ale tego to chyba jeszcze nie widzieliście??? LINK: http://www24.zippyshare.com/v/92207583/file.html Kliknij na obrazek , żeby powiększyć Chociaż nie miałem jak zrobić całej listy procesów na zdjęciu ale i tak dobrze wypada: tylko 8 % CPU przy otwartych 60 stronach(kartach) Chrome a dotego 2 okna Internet Explorer 8(otwarte 20 stron + 5 stron) no inne programy(jakie działają w trayu itp.) - 8 % CPU :shock: Pamięć pobierana ok 1,8 GB ale tym się nie przejmuje bo mam dużo… Zresztą miałem nawet ponad 4 GB w menedżerze ale niewiele odczułem spadek szybkości…

Mogę wam coś poradzić.

Firefox ma często awarie wtyczek. W dodatku często się zwiesza. Ma bardzo fajną kolorystykę. Niestety podczas ściągania dodatków nie wiemy czy są darmowe. Musimy Uruchomić ponownie przeglądarkę, aby dodatki nam zadziałały.

Opera na niektórych systemach ma awarie. Tak samo jak u Firefox nie wiemy czy dodatki są darmowe. W dodatku bardzo ładna grafika. Słownik angielski i w dodatku trzeba ściągnąć polski.

Chrome ma Polską stronę z dodatkami i piszą nam czy są darmowe. Rzadko się przytrafiają awarie wtyczek. Sprawdza pisownię i może tłumaczyć strony w różnych językach. Polecany na różnych serwisach z grami np: http://www.gry.pl/chrome.html

Internet Explorer nie jest najlepszy, ale jak czytałam gazetę to jest najszybszy i najbezpieczniejszy. Szybki w obsłudze. Niestety nie zbyt dobry wygląd.

Czyli:

1. Chrome

2. Firefox

3. Opera

4. Internet Explorer.

Mam nadzieję, że pomogłam :wink:

Co masz na myśli “awarie wtyczek”? Pod Firefoxem z wtyczkami nic mi się nie działo prócz tego, że przy tych częstych aktualizacjach nie mogłem używać, bo niby nie były kompatybilne (a prawie wszystkie działają). Płatne dodatki do Firefox, Opery? Pierwsze słyszę, ciekawe :slight_smile: Fakt, Opera potrafi się wysypać - tak jak 11.50, z tego co zauważyłem 11.51 jest pod tym względem o wieeele mniej niestabilna :wink:

Co to znaczy “bardzo ładna grafika” ? Słownik, trzeba ściągnąć polski ale to zamyka się w trzech kliknięciach, więc tragedii nie ma :wink:

Tłumaczenie stron to dla mnie taki zbędny bajer, bo translatory jeszcze długo będą musiały poczekać, by móc bezbłędnie tłumaczyć z podstawowych języków - angielski, niemiecki, francuski. To, że polecany nie ma nic do rzeczy - FIrefox również kiedyś był wszędzie wciskany, bo po prostu płacili :wink: Google na reklamę stać, więc mogą sobie reklamy wykupić praktycznie wszędzie.