Co mogę ulepszyć w starym komputerze?

Witam! Posiadam komputer paroletni kupiony tuż przed wejściem na rynek Core 2 Duo. Jest zatem jedno rdzeniowy i dość słaby. Oto specyfikacja:

-Procesor-Intel Pentium 4 3.06GHz x86 Socket 775 bez Hyper-Threading

-Pamięć RAM-768MB 1x512MB i 1x256MB 667MHz

-Płyta główna- jakaś GIGABYTE z socketem 775 i wejściem AGP x8

-Karta graficzna-GIGABYTE GeForce 6200 z 256MB pamięci

-Dysk twardy-Samsung 160GB

-Zasilacz-ATX 400W

W jaki sposób mogę skutecznie ulepszyć komputer, by wydać do 500 zł?

Skutecznie , jak sobie życzysz, to w tym przypadku tylko przez wymianę płyty głównej i kupno do niej procesora i pamięci. W granicach do 500,-zł będzie trudno. Przy tej płycie, jaką masz, modernizacja nie ma już sensu.

Karta graficzna: www.allegro.pl/item973758257_palit_x195 … _ddr3.html

pamięć RAM: www.allegro.pl/item981830175_pamiec_ram … odram.html

zasilacz: www.allegro.pl/item974771813_zasilacz_a … oclaw.html

w sumie zmieścisz się w 500 zł.

Po co mi zasilacz fortron 400W jeśli mam już ATeiXa 400w?

Ma on jakąś inną nazwę niż niż ATX-400? Jaki producent czy model?

To, co Ci napisano, to żadna modernizacja. Weź poważnie to, co wyżej napisałem. Rzecz jasna, poza płytą, procesorem i pamięciami, trzeba dodać do tego kartę graficzną już na PCI Express, jeśli ma to być skuteczna modernizacja. W 500,-zł raczej się nie zmieścisz, oczywiście nie kupując starego dziadostwa. Natomiast zasilacz jest wystarczająco mocny, by pociąnąć nawet dobrze rozbudowany komputer.

Poraj zkąd wiesz jaki ma zasilacz że wiesz że uciągnie skoro nie podał marki,same podanie watów o tym nie świadczy,500 zł to mało na wymiane podstawki,da się ale nie obejdzie się bez wymiany zasilacza a to już jest ponad budżet,temat brzmi ,co może on w nim ulepszyć a nie inaczej,lepiej doradzić coś do starego komputera ,bo nie każdy potrzebuje grać w Crysis,Age of Conan czy GTA 4 ,skoro miał GF 6200 przesiadka na X1950 będzie dla niego i tak niezłą rewelką że przez najbliższe dwa latka znajdzie sporo gier w które nie mógł pograć a teraz będą chodzić przyzwoicie.