Ostatnio kupiłem słuchawki bezprzewodowe Philips TAUN102 i przyznam, że wszystko jest dobrze, poza tym, że są podatne na jakieś zakłócenia gdy są połączone z telefonem. W ciągu dnia na maksymalnie 5 sekund często zacina się dźwięk, a wieczorem, lub w połączeniu z laptopem w ogóle się nie zacina, nawet jak przejdę do łazienki lub kuchni za jedną lub dwie ściany. Opinie wszędzie są dobre, ale inne, podobne słuchawki, w większości tańsze z tych, które przeglądałem (np. XMusic, Savio) już nie są tak dobrze oceniane i większość osób skarży się właśnie na zacinający się dźwięk. Nie wiem czy to urok tego typu słuchawek i czy da się coś na to poradzić, bo Xiaomi TWS cały czas dobrze grają. Czasami zdarza im się zerwać połączenie z urządzeniem, ale niezależnie od pory dnia i urządzenia z którym się łączą
Możesz zawsze reklamować, a na pytanie co może zakłócić? de facto wszystko, jeżeli zawiniesz telefon w folie postawisz obok mikrofalówki, ukryjesz go w drugim pokoju. Czyli w skrócie odległość, przeszkoda lub zakłócenia. Telefon pewnie słabszy sygnał nadaje niż komputer, co może być jedną z przyczyn, ale co dokładnie to wróżenie
To raczej coś od sąsiadów, lub po stronie głównego pokoju. Jak jestem w swoim, to zakłócenia są dużo mniejsze i rzadsze. Jest przede wszystkim mniej sieci Wifi i mniejszy zasięg LTE, ale nie wiem czy to ich wina, bo większość jest włączona całą dobę z moich obserwacji przez Wi-Fi Analyzer dla Windows 10, w tym 2 na 5GHz i 2,4GHz równocześnie jako osobne sieci pod tą samą nazwą. Jak problem będzie się pogłębiał to zgłoszę, ale nie wiem czy to coś da w przypadku Media Expert, czy zrobią wszystko na odwal się i powiedzą, że nie dostrzegli problemów
W teorii jest możliwe aby Wifi zakłócało sygnał, ale w praktyce jeżeli telefon masz obok siebie sygnał bluethooth powinien być wystarczająco silny. LTE jest praktycznie wszędzie, wiec na pewno nie jest problemem Pasmo 5GHz też tutaj nie ma znaczenia.
Dla Media Expert jeżeli musisz podać przyczyne powiedz, że po prostu przerywa, możesz spróbować nagrać przerywanie drugim telefonem jako dowód i jak nic nie znajdą to poproś o wymianę na inny (zwłaszcza, że słuchawek raczej się nie naprawia)
Może lokalny CB-man/fan.
Możesz powiedzieć dokładnie?
Fan CB radia siedzący w domu, niby takie coś umie łapać mikrofon np. blue yeti lub aż głośniki pierdzą.
Nie mam Radia w domu, ale pewnie od sąsiadów idzie i chyba wiem od których. Przypomniało mi się, że z sygnałem telewizyjnym było tak samo jak oglądałem TV. O różnych porach brzęczał obraz i dźwięk. Ostatnio słuchawki zaczęły łapać zakłócenia również wieczorem. Wieża Blaupunkt tak samo, ale niezależnie z czym jest połączona
Nie musisz mieć CB radia, wystarczy że sąsiad ma i za mocno wzmacnia coś tam i robi się kaszanka u reszty na osiedlu.
Właśnie tak jest. Piętro niżej mieszka najstarsza z sąsiadek w klatce razem z pijanym synem. Ma pewnie 90 lat lub więcej. Radia nie słychać u mnie, bo mieszka dokładnie po drugiej stronie klatki i piętro niżej, a sąsiedzi słyszą je bardzo wyraźnie, bo jest nastawione na cały regulator i z pewnością stare
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.