Ujdzie z tłokiem czy za niski ? Fire Strike 1.1 (test DX 11)
PS. Karta podkręcona fabrycznie (GPU ~1.8 GHZ) ja sam nic extra nie podkręcałem
Ujdzie z tłokiem czy za niski ? Fire Strike 1.1 (test DX 11)
PS. Karta podkręcona fabrycznie (GPU ~1.8 GHZ) ja sam nic extra nie podkręcałem
Hmmm, ja mam ponad 2k to co Ci powiem…
Mi chodzi czy ten mój GTX daje radę czy może trochę go podkręcić (GPU na 2 GHz i pamięć z 8 GHZ na 8.4 GHz) bo chłodzenie ma “wyczepiste” bo to Gigabyte WF2 i rdzeń ma GP104 (ten od GTX 1070) a nie 106 co miały kiedyś 1060 czyli o 50% większa powierzchnia styku GPU z miedzianym rdzeniem z połączoną z nim miedzianą rurką/ciepłowodem i 3 lata gwarancji (z której zostało prawie 2,5 roku)
Jak Ci w czymś brakuje 10 FPS to podkręcaj, jak nie to po co?
W sumie to monitor mam jakiś tam Lenovo 900p/75Hz (i tak chodzi na 60 Hz), ale o proporcji 16:10 czyli nie 1600x900 a tylko 1440x900 pikseli więc powinno mi starczyć mocy do końca gwarancji jeśli nie włączę RT… no chyba że kupię 1080p a trochę myślę nad tym, ale to trochę bez sensu bo zgodnie z prawem ergonomii (w tym przypadku oczy i szyja) najmniejszy monitor 1080p i tak musiałbym oddalić tyle że pole widzenia byłoby takie same jak mam teraz.
Z doświadczenia wiem że pole widzenia się poszerza dostosowując się do odbieranego obrazu, chwilę to trwa, ale jednak.
Co to za prawo ergonomii regulujące rozdzielczość ekranu, bo mnie zaciekawiłeś
No więc tak monitor 900p ma ~19 cali a monitor 1080p minimum 22 do nawet 27 cali więc trzeba go bardziej oddalić żeby nie zamęczyć sobie mięśni gałek ocznych i szyi
Ale pierdoły opowiadasz
Czyli do kina nie chodzisz, ponieważ nie ma miejsc oddalonych o 150 metrów?
Nie porównujcie jajcarze wizyty w kinie raz na kwartał do grania 12 godzin dziennie w np. Witchera 3 czy DOOMa 2016
Delikatnie podkręciłem kartę tj. GPU o ~1 % (bo już jest podkręcony fabrycznie) a pamięć o dokładnie 5% (8400 MHz) i wymieniłem pamięć RAM z GoodRam DDR3 1333 MHz CL9 (9-9-9-24) na g.skill 1333 MHz CL7 (7-7-7-21)
Czyli się nie opłaciło.