Co na wiszący zderzak?

Chciałbym Was zapytać, czy może ktoś z Was korzystał z tego rodzaju taśmy http://www.rajapack.pl/index.php?so=tasmy-i-etykiety-samoprzylepne/tasma-samoprzylepna-zbrojona-rajatape Chodzi mi o to, że chcę jej użyć to przymocowania zderzaka, który bo ostatniej kolizji dosyć mocno zwisa. Nie mam jak go wcisnąć na miejsce, bo ułamały się części w miejscach łączenia go z maską. Nie mam też na razie kasy na zakup nowego zderzaka, pomyślałem więc, że może przymocować go doraźnie taką wzmocnioną taśmą? Co myślicie? Będzie to trzymało?

Taśma powinna zdać egzamin w tym przypadku (chyba że jeżdzisz po dyżych wertepach)…

Pamiętaj o paru zabiegach podczas tej metody:

1. powierzchnie na które nakładasz taśmę dobrze oczyść z brudu i tłuszczu.

2. najlepiej aby powierzchnie miały temperaturę przynajmniej pokojową (jeśli będzie trochę większa nie zaszkodzi).

3. nałóż parę warstw na krzyż (ma ona wtedy lepsze wiązania).

Ps. pomyśl może o jakimś warsztacie trudniącym się klejeniem elementów plastykowych (w moich stronach koszt jednego mocowania wacha się od 3 do 7zł).

Z tym, że ta taśma jest typu hot melt, czyli do klejenia na gorąco. Do oklejania potrzebny jest taki uchwyt podgrzewający. Bez tego też przyklei ale raczej będzie trzymać bardzo słabo i szybko odpadnie.