Co sądzicie o F-secure internet security 2009?

Siema dostałem od kolegi F-secure internet security 2009 z półroczna licencją i mam do was pytanie czy do dobry pakiet czy raczej polecacie jakiś inny darmowy antywirus + firewall proszę o odp.

Witam.

Poczytaj sobie: http://www.se.pl/technologie/oprogramow … 51650.html

Na pewno godny rozważenia. Nie ma na to jednej odpowiedzi. Opini jest tyle, ilu użytkowników internetu :slight_smile:

Osobiście polecam rozwiązania Kaspersky’ego, używam KIS od trzech lat i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony.

Tak ale KIS chyba jest płatny?Czyli lepiej zostać przy płatnym F-secure czy zmnienic na jakiś darmowy ?

poczytaj rankingi i opinie o różnych antywirusach, może będzie temat akurat o twoim półrocznym. Zawsze program komercyjny będzie lepszy, gdyż aktualizacje baz wirusow następują o wiele szybciej niż w bezpłatych antywirusach.

Wypróbuj twojego F-secure i będziesz miał przyn doświadczenie związane z tym programem, będziesz mógł doradzać bądź odradzać innym użytkownikom forum.

Po zakończeniu licencji zdecydujesz czy warto zakupić nową, czy skorzystać z wielu bezpłatnych antkow, m.in Avira, Avast … + firewall oczywiscie.

Pozdrawiam.

Skończy Ci się licencja przejdź na darmowy dosyć dobry pakiet Comodo Internet Security lub sam antywirus np. “Microsoft Security Essentials” (jeśli masz legalnego windowsa) lub “avast! Free Antivirus”

tirou cyt. “Zawsze program komercyjny będzie lepszy” nie przesadzaj (czyt. nie wprowadzaj w błąd). Nie jeden płatny jest gorszy od darmowego.