Yo :!: Czy te karty graficzne są dobre :?: :
GeForce 6100 256 mb/ 128 bit
GeForce 6100 128 mb/ 256 bit
Która lepsza :?:
Czekam na Wasze opinie 8)
Yo :!: Czy te karty graficzne są dobre :?: :
GeForce 6100 256 mb/ 128 bit
GeForce 6100 128 mb/ 256 bit
Która lepsza :?:
Czekam na Wasze opinie 8)
Ta lepsza ale nie zalicza się do ,dobrych kart’’…
Tu masz karty na PCI-E 16x:
http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=3139
Tu masz karty na AGP 8x, 4x
Są to karty zintegorwane. Nie należa do najelpszych ale niektorym wysatrcxzaja (jesli nei zamierzasz grac w wymagajace gry).
Pamięci bedzie pobierana z pamieci RAM komputera.
Jeśli planujes zgrać w wymagajace gry to zalecam zakup innej karty (możesz dolozyc do plyty na tym chipsecie normalną grafike na PCI-e x16 w pozniejszym terminie).
Złączono Posta : 04.04.2006 (Wto) 16:49
Jaka konkretnie płyta Cię inetersuje??
Z tego co wiem to to są najlepsze zintegrowane karty graficzne
moja dziewczyna kupila za ok 220 zl taka grafe z plyta asusa i chodza jak trzeba wszystkie gierki -nie na full opcjach ale za taka kase jest extra-noralnie za plyte+ radek na agp*8 zaplacisz 420 zl-a tu masz pci expres i wydajesz 200 jak co mozna kupic nowa karte graficzna -rewelacja
Wydaje mi się że lepsze są 6150
Ja bym osobiście brał GeForce 6100 256 mb/ 128 bit
ja bym szybsza syzne danych bral 128/256
Jest jeszcze GeForce 6150. Ale niewiele lepsza i na lepszej(o wiele) płycie głównej.
W tym wypadku liczba pamięci na karcie nie gra roli bo karta nie ma swojej własnej pamięci(jedynie 16 MB lub 32MB)
MateuszP : czegoś nie rozumiem…
a zaraz piszesz…
Jak nie gra roli to dlaczego nie 64 ?
No i co z tego ? Występuje też w innych kartach mid-range.
a najlepsze jest to:
Nie znasz się a piszesz na drugi raz przynajmniej poczytaj o kartach graficznych i nowych technologiach a nie piszes zgłupoty na forum
oj chłopie chłopie
zrob ponad 10k 3 dm2k3 bez krecenia karta na 128bitowej szynie
widze, ze troche motasz dam Ci prosty przyklad
który wariant bedzie szybszy i lepszy, jesli na dwupasmowej drodze beda jechaly po 2 wozy na kazdym z pasów, czy droga czteropasmowa, gdzie na kazdym pasie bedzie jeden samochów?
Do tak słabej karty graficznej szyna 256 bitowa jest niepotrzebna. 64 - bitowa wystepuje w najsłabszych jartach graficzncznych lub jesli producent chce obniżcy koszty produkcji to zamiast 128 daje 64 bity.
Szyna 256 bitowa przy takiej karcie graficznej nic nieda - nie zwiększy wydajności.
Troche niewyraźnie napisałem… poprzedniego posta.
GeForce 6150 i 6100 jest raczej nie zbyt dobra kartą graficzną. Jednak jej proces technologiczny (0,09nm) spowodował ze karte mozna dobrze podkręcić.(zwłaszcza ze karta ta pracuje poprawnie bez wentylatora - jest zamontowana tak na płycie głównej)
To co pisze to nie głupoty… jesli juz cos. Zanim skrytykujesz zastanów się 3 razy… albo poczytaj czasopisma komputerowe - EKSPERT i PCWK.
:: MARIO :: 7600GT
świnia
Jeśli tego nie rozumiesz, to tłumacze jaśniej…
Gdybyś miał przenieść 5 litrów wody, mając do wyboru wiaderko o pojemności 3l, 7 l, 10l. To czy miałoby znaczenie czy wybierzesz 7litrowe wiaderko czy 10l ?? Te 3 wiaderka porównaj sobie teraz do szyny karty graficznej: 64 bit, 128 bit, 256 bit. W przybliżeniu…
przecież te karty nie maja 256 bitowej szyny
chodzi mu o GPU a 256 maja nawet GF4 MX
te karty maja 64bitowa szyne do pamieci
i są bardzo kiepskie