Moim zdaniem dob ż e że ich tempi om , bo powinno sie przychodzic na mecz żeby się rozerwać a nie wyra rz ać SWOJE POGLĄDY
Tez tak sadze. Przeciez to sa tacy sami ludzie jak my, tylko ze maja inny kolor skory :smilecolros: . Ostatnio slyszalem gdzies, ze Polska jest jednym z bardziej tolerancyjnych krajow Europy, a na stadionach jakos tego niestety nie widac
No ja też myślę iż rasizm powinno się tępić, bo Ci ludzie niczym się od nas nie różnią. Ale to co wczoraj zrobił OLISADEBE dla polski i wisły… gdybym był na tym stadione to bym go wygwizdał
To co działo się w Kielcach to take przykładowe postępowanie dla tych co również tak postępują na innych stadionach.
http://www.korona-kielce.pl/gol.php?&pa … r=1107&l=l
Oczywiście Wykopmy Rasizm Ze Stadionów :!: :!:
No niestety Panathinaikos płaci mu wiecej i dlatego strzela dla niego .
No ale chociaz raz mogl przestrzelic :?
Proponuję 2 sprawy “marcinie_sc”:
-
“ortografia” to przydatne zjawisko;
-
używany przez Ciebie avatar jest już wykorzystywany przez “detektywa”. Proponuję coś własnego. Pozdrawiam.
Let’s kick racism out of football :!:
To jest bezsens… Jak rasisci mogą byc dumni, ze są biali? Przeciez nie mozna byc dumnym z czegos do czego sie nawet nie przylozylo reki!
nie da sie ukryc ze na polskich stadionach jest pelno rasistow, najbardziej w pamieci zapadla mi sytuacja gdy o lisadebe juz chyba jako p olak pojechal ne m a cz ligowy i tamtejsi kibice obrzucali bo bananami. to jest juz poprostu szczyt chamstwa, a pare miesiecy pozniej skakali z radosci i by go na rekach nosili jak o li szczelach bramki dla p olski i glownie dzieki niemu awansowalismy do mistrzostwa swiata.
Zagadzam sie
Zgadzam się, ja proponuję specjalne chipy wprowadzić przy wejściu na stadiony i osoba która jest chuliganem nie będzie miała chipu ponieważ zostanie on jej odebrany, proste co nie?
I JaKiE skuteczne?
A na stadion nie wejdzie drugi raz, ponieważ będzie jej rysopis w bazie danych policjantów.
a co mamy myśleć ??
jak ktoś jest rasistą i ksenofobem to i tak będzie tak postępować jak to robił do tej pory. A co można zrobić ?? a rodzice powinni wziąść się za wychowanie takich dup***** a kluby piłkarskie w końcu coś robić w tym kierunku, zarówno bandytyzmu pseudokiboli jak i “inteligentnych inaczej” odszczepieńców, no ale jakie władze klubu, takie rozwiązania
Hah, i jakie koszty, wprowadzenie oprogramowania, fałszystwo,
Debilizm był, jest i będzie… Taka natura niektórych ludzi ;]
a jak myslicie zmieni to sie kiedys
bo mi sie wydaje ze moze byc aby gorzej :!:
Moze najlepiej wprowadzic bardzo wysokie kary za rasizm, jak i za chuliganstwo na stadionach. Wtedy powinno byc chociaz troche podobnie do Angli, gdzie mecze sa rozgrywane bez barierek. Taki delikwent zastanowi sie 2 razy przed zrobieniem czegos glupiego, majac nad soba widmo ogromnej grzywny :cisza: . Takie rozwiazanie byloby najtansze i najbardziej skuteczne .
No tak, ale zawsze to lawtwo powiedziec , a trudno zrobic :? .
dokladnie
A TAK WOGULE TO POLSKI PRAWO JEST DO DU***
Rasizm dla mnie to tak jak debilizm i tak już będę uwazał. tak naprawde bardziej szanuje ludzi o czarnej barwie skóry niz o białej, choć nie wiem dlaczego.
Mi się wydaje, że rasizm wynika z chęci podniesienia swojej wartości. Typowe myślenie: Nie mam lepszych argumentów, więc chociaż mu przywalę od “czarnuchów”. Charakterystyczne jest to, że w zamożniejszych społeczeństwach, gdzie ludzie nie czują się zagrożeni problem albo w ogóle nie ist., albo na dużo mniejszą skalę. Już na zachód od Odry jest dużo lepiej (w Szwajcarii i krajach skandynawskich człowiek nie kryjący swoich uprzedzeń rasowych, czy religijnych wykluczany jest z towarzystwa - jako zakuty, prowincjonalny głupek ). Czyli rasizm jako odreagowanie frustracji i poczucia własnej miernoty… Czytając takie posty jak powyżej można mieć nadzieję, że już w pokoleniu naszych dzieci takie odruchy znikną. Ale na razie jeszcze, niestety, jest kiepściutko…wystarczy chociażby przypomnieć sobie jaką zgrozą przejmowała niektórych perspektywa Murzyna jako papieża…albo sprawa Olisadebe - czy za taki sam policzek uważalibyście jego zachowanie, gdyby był pochodzenia aryjskiego? :hmmm: (hmm, chyba zły przykład -wtedy od razu podniosłyby sie krzyki “Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz!”). I tu dochodzimy do sedna sprawy - rasizm to jedynie wierzchołek góry lodowej. Polacy są niereformowalnymi ksenofobami, nacjonalistami, antysemitami, antyislamistami…A najzabawniejsze są wyzwiska od Żydów - takie kompletnie spod czapy, bo można to zarzucić praktycznie każdemu (cóż - tak jak pisałam miernota umysłowa). Ale skoro deklarujecie się jako antynazi, to mam dla Was fotę - . Co możecie powiedzieć o tym człowieku? Z jakiego kraju pochodzi, jakiej jest narodowości, religii, jakieś ogólne wrażenie?, itd itp. Zobaczycie, może się okazać ciekawe.