Cześć. Co sądzicie o tym telefonie? Warty zachodu?
Tak omnia to dobry fon, broń boże brać coś z symbianem (nokie) czy normalnym systemem - tylko windows mobile i będziesz się cieszył fonem.
Posiadam Mio A702 i bardzo polecam 
No tak, też wydaje mi się, że windows mobile będzie taki bardziej intuicyjny. Ale interesuje mnie np. jakie zdjęcia robi ta Omnia? Bo w N95 jak wiadomo jest optyka Carla Zeiss i zdjęcia są zadowalające. Omnia ma 256tys kolorów, czy to nie za mało? Czytałem, że wyświetlacz jest szary i taki przyciemniony. Oglądałem filmiki w necie i wydawało mi się, że przeciąganie widgetów na ekranie się zacinało, nie wiem może to tylko złudzenie na filmiku…
Co to według ciebie znaczy “normalny system”?
Sam miałem Nokię 6680, N70, N73 i N95 - wszystkie mają symbiana. Bawiłem się też Nokią N82 i to już jest telefon, który całkowicie wymiata. Obecnie mam Samsunga F480 - taka uboższa wersja Omnii. Ma swoje wadym, ale też ma sporo zalet. Tak się składa, że wszystkie wady, które są w moim telefonie nie występują w Omnii, którą ma moja siostra. Kumpel z grupy na studiach na nowego iPhone’a. Powiem tak… jakbym miał teraz coś brać, to po zapoznaniu się z w/w modelami brałbym Omnię.
Przeciąganie widżetów działa poprawnie. Bardzo fajną opcją jest to, że jak przeciągasz listę z prawej strony ekranu to przesuwa się ona powoli, jak po środku to szybciej a całkiem po lewej stronie ekranu zapiernicza 
Bawiłem się też LG Pradą - tam przesuwanie listy było całkiem do d***, bo była tylko jedna prędkość przesuwania listy i trzeba było jeździć paluchem po tym ekranie do bólu, a w samsungu raz przeciąniesz, trzymasz palec na ekranie i menu jedzie dalej.
HTC Touch Diamond będzie lepszym rozwiązaniem od Omnia… fotki takie same będą, różnica tylko w rozdziałce, HTC jest ładniejszy
no i samsung jak upadnie to do śmieci a HTC nie 
ew. jak chcesz dobre foto to N95… nie N82 bo jest niewygodny, mały ekran, bolą palce przy SMS i wiele innych wad w porównaniu do N95 
A może zaproponujecie inny telefon może smartphone tak do 1.500zł ?Chodzi o to, żeby miał porównywalne foto z N95. A może istnieje takie urządzenie połączenie N95 i ipod touch? 
n93i + jakiś odtwarzacz muzy lepszy od iPod (iRiver, iAudio, Meizu, SanDisk) albo samą N93i 
A ma ktoś może zdjęcia zrobione przez Omnię? Bo na razie w necie znalazłem tylko z HTC Diamond i powiem szczerze, zdjęcia są gorsze niż w K750i :x