Co sądzicie o tym opisie na allegro :)

siema co sądzicie o tym opisie znalazłem to na allegro czy to jest tylko żeby udać że się nie zna i zarobić czy no pewno.Gościu ma 480 pozytywów

Przedmiotem sprzedaży jest GIGABYTE GTX285, dokładny model GV-N285UD-1GH.

Karta jest uszkodzona, po podłaczeniu albo nic nie działa w ogóle ( u mnie ), albo wiatraki się kręcą i coś piszczy ( u kolegi ). Karta posiada jakąś wtyczkę zasilania, ale jej nie podłączałem bo mój zasilacz nie ma takiej wtyczki, kolegi Tracer miał, ale efekt jak wyżej. Wizualnie na tyle na ile mogę stwierdzić wygląda ok.

Karta jest uszkodzona - tylko na części.

Komentarz wyłącznie pozytywny.

Ja sądzę że to jakiś gimbus sprzedaje śmieci i dałbym sobie spokój :stuck_out_tongue_winking_eye:

No przecież wyraźnie jest napisane, że karta jest uszkodzona, więc o co Ci jeszcze chodzi?

Pewnie chodziło o to, że “awaria” może być spowodowana niepodpięciem zasilania do karty - a więc żadna usterka.

Jeżeli kosztuje jakieś grosze to można zaryzykować, ale sądzę, że chodzi o aukcję, a więc za te pieniądze nie warto ryzykować.

Się zastanawiam czy nie chodzi o wtyk na płycie głównej, czy faktycznie na zasilaczu (12V).

Jeśli się znasz na elektronice i wiesz co mogło pójść i jesteś wstanie lub masz ochotę się pobawić to możesz złom kupić. Ale kto wie czy nie było zbyt ekstremalnie podkręcane i się nie popaliło za dużo.