Co się liczy w karcie graficznej

Witam otóż mam taki problem ze moja zintegrowana karta graf…nie daje rady w grach typu wot
Mój komp: i5 2400 3.10 ghz
8 ramu
i karta graf

i moje pytanie to ileja mam w końcu tej pamieci bo niby pisze ze 1.7gb a niby 64 i nw o co tu chodzi i jak to interpretować
Prosiłbym was o pomoc i wytłumaczcie mi czy można jakoś to zwiększyć czy wgl to można zwiększyć

64 MB to jest własna pamięć karty graficznej, te 1696 MB jest zapożyczane z ramu.
Na wydajność karty graficznej wpływa wiele czynników, ilość pamięci nie jest wyznacznikiem wydajności.
W głównej mierze liczy się architektura w jakiej karta została wykonana, później dochodzą takie rzeczy jak Taktowanie rdzenia, pamięci, ilość pamięci, rodzaj pamięci, przepustowość magistrali itd.

da sie coś zrobić w tej sytuacji nw zwiększyć mb czy jedynie zakup karty graf

Nie ma innej możliwości, jedynie dokupić zewnętrzną kartę graficzną.

a zwiększyć w biosie czy co?

To że sobie zwiększysz pamięć nie da absolutnie nic. Ta karta ma po prostu bardzo słabą wydajność.
Zauważ, że jest ona wbudowana w i tak już całkiem wiekowy procesor, który mimo wszystko z połączeniu z zewnętrzną wydajną kartą da jeszcze radę. Ze samą kartą zintegrowaną nawet WOW będzie stanowił spore wyzwanie.

kurna no… a jakie polecasz karty graficzne do tego procesora?

Zależy jaki masz budżet na nową kartę.

150

Wg mnie radeon hd 6770, poniżej porównanie z minimalnie nowszą wersją Twojej grafiki
https://www.videocardbenchmark.net/compare/Radeon-HD-6770-vs-Intel-HD-3000/284vs26

Lepszy będzie Radeon HD7770 1GB lub GTX 650 1gb jeśli chodzi o WoT. Bo nie wiadomo jaki zasilacz, ale musi mieć złącze 6pin PEG.