Oto co można zobaczyć wchodząc na stronę http://www.agnitum.com:
Ciekawe co dla nas szykują?
Jeżeli kombajn Internet Security będzie miał tą samą klasę i jakość co sławetny Outpost Personal Firewall to możemy spodziewać się naprawdę dobrego produktu
Nie zauważyłem tematu Już sprawdzam jak się sprawa ma, niedługo napiszę swoje spostrzeżenia. Oczywiście po kliknięciu odnośnika pobierający widzi brutalne porównanie pakietu FREE z pakietem PRO
Ciekawi mnie czy będzie odpowiednim konkurentem dla pakietu COMODO.
_________
Instalator zawiera w sobie testową wersję PRO oraz wersję darmową. Z tego co dowiedziałem się w sieci, Firewall bazuje na wersji 7.0 PRO więc nie jest to jedynie wersja 6.5.1 wsadzona w pakiet z antywirusem. Osobiście instalowałem na czystego kompa, ale jeden użytkownik na forum Outpost zauważył, że niestety nie będzie dało się skorzystać z samego firewalla, bo instalator nie informuje o znalezionym na komputerze zainstalowanym innym programie antywirusowym, co jak sami wiecie może wywołać konflikty. W oknie głównym programu widnieje dość spora reklama nawołująca do taniego zakupu wersji PRO. Strasznie nie lubię tego typu działalności…
Co do samej skuteczności działania: nie zdążyłem jeszcze sprawdzić jak radzi sobie z infekcjami, ale wiem że nie skanuje stron www w żaden sposób. Nie wiem, czy inne darmowe programy antywirusowe, które można by zestawić z antywirusem Outpost mają funkcję skanowania stron, ale to spory minus.