Mam pytanie otóż co to jest pozycjonowanie stron, no może jak się to robi bo na wikipedi znalazłem coś takiego:
Pozycjonowanie stron (ang. Search engine optimization - SEO, Web Positioning) to działania zmierzające do wypromowania danego serwisu internetowego na jak najwyższe pozycje w wynikach wyszukiwania wyszukiwarek internetowych dla wybranych wyrażeń kluczowych.
Znajomy powiedział, że będę się tym zajmował coś takiego. I co będę musiał robić i na jakiej zasadzie działa to pozycjonowanie.
Tak to wiem. Ale prosze o jakiś poradnik lub coś co pomoże mi pomuc w robieniu tej pracy. Znalazłem takie coś to 1 rzeczy która pomoże w pozycjonowaniu stron tu jest właśnie anchor text linka ma się to zamieszczać na niektórych stronach? Np. jako podpis pod postem itd? Wiem ma być link do strony i “tu jest właśnie anchor text linka” co mam wstawić w to miejsce? Prosze o jakiś poradnik.
Jeżeli twoja strona ma tematykę czegoś co jest bardzo popularne, to baaardzo trudno będzie Ci wejść wysoko. Jeżeli jednak tematyka twojego serwisu/twojej strony, jest mniej popularna bedzie Ci łatwiej. Również jeżeli nazwa jest mało spotykana, bądź w ogóle, google Cię samo znajdzie Ale przedewszystkim musisz wpisać w kodzie meta słowa kluczowe (w meta: keywords). I naprawdę poczytaj i sam poszukaj trochę.
Bzdury wypisujesz i wprowadzasz w błąd #-o jestem jeszcze zielony w pozycjonowaniu ale dzięki jednemu z userow tego forum, zrozumiałem ze pozycjonowanie to ciężka i czasochłonna praca, wiec proszę nie wypisuj głupot ze bez spamu niemożna strony wy…pozycjonować —