Co to za czerwona kropka powiadomień przy ich braku - MS Edge


(Seba228215) #1

Tak jak w temacie. Co to za czerwona kropka koło awatara na stronie głównej?


(Blacklord) #2

Celuje w Ciebie snajper ze Specnazu. Ja bym się na Twoim miejscu wylogował i do piwnicy schował :wink:


(krystian3w) #3

Sprawdź ją po przez zbadaj element, może czegoś więcej się dowiemy (może efekt cofnięcia łapki w górę dla komentarza)?

PS. w Edge opcja zbadaj element wskakuje po naciśnięciu F12 (ukryli przed ciemną masą bo wielkie menu z prawokliku?).


(Seba228215) #4

U mnie po naciśnięciu F12 wyskakuje print xD


#5

Przygarnij kropka :smiley:


(krystian3w) #6

Ulala to jakoś musisz sobie poradzić jak nie ma w menu.


(Seba228215) #7

Hmmm… A ktoś ma coś podobnego, jak ja przy awatarze na stronie głównej?


(krystian3w) #8

Niestety nie dodaje komentarzy ale to pewnie jakiś efekt uboczny dymku od powiadomień (coś nie tak działa na MS Edge, jakiś błąd w CSS / JS itd.)?


(Seba228215) #9

Niby wszystko na razie działa. Sprawdziłem np. w FF Android w trybie stacjonarnym, jak jest na komputerze i jakoś tego nie ma.


(66Garoz) #10

Też mam tą kropke:

Przechwytywanie


(Blacklord) #11

To zrób zbadaj element i zobaczymy co to jest.


(Leszek2204) #12

ja nie mam


(66Garoz) #13

Rano nie było tej kropki, a anwet 2-3 godziny temu. Co twierdzisz, że to wina MS Edge nagle czy cos sie sypie dobreprogramy.pl


(Radek68) #14

To element od ilości powiadomień, pytanie tylko, czy jak ich nie ma, to tak się wyświetla, czy po prostu u Ciebie nie wyświetla ich ilości.

image

<span class="badge" data-type="counter">15</span>


(Seba228215) #15

Ogólnie u mnie wyświetla takie duże liczby w samym awatarze, jeżeli mam jakieś powiadomienia. Tą kropkę natomiast widzę od paru godzin na Edge. Np Firefox tryb komputerowy czy mobilny na telefonie, nie ma tego buga.


#16

Na chrome nie mam kropki :frowning: życie traci sens


(krystian3w) #17

Powinno się dać na siłę wpisać np. 100, 1000 albo usunąć “15” i zobaczyć jak się zachowuje.


Widać jakby biały znak się wciskał - przy dużej liczbie robi się prostokąt bez rogów, a bez to powinno się nie wyświetlać.
Nic się nie wciska, przeglądarka ignoruje że ma nie wyświetlać tagu:


Problem możliwe że rozwiązany - wymusiłem odświeżenie strony bez ładowania jej z pamięci podręcznej i już nie chciała się pojawiać pusta kropka.


Nowy blog czytelników - sugestie, uwagi, zgłoszenia błędów
(Seba228215) #18

Pozbyłem się ublock origin na rzecz Adguard i kropka zniknęła (przynajmniej u mnie na Edge).


(krystian3w) #19

No to 3. z rzędu problem przy blokowaniu reklam :wink: / elementów Pop-up / społecznościowych.


(Seba228215) #20

Aczkolwiek znów zainstalowałem UBO i już cały czas nie mam teraz tej kropki.