Wylogowałem się ze wszystkich trzydziestu kilku. A ten “active now” wylogował mnie z forum. Zalogowałem się znowu, by zapytać, co się wydziwia, co stało się 9 listopada i parę dni wstecz. Wcześniej, przez prawie 9 lat nie było takiego spawu.
Aktualnie zalogowało mnie z Gdańsk Pomerania.
Historia adresów ip i danych z user-agent z jakich się logowałeś do forum. Active oznacza obecną sesję więc nic dziwnego, że jak ją usunąłeś to Cię wylogowało.
Nazwy miast pochodzą z geolokalizacji adresu IP, ale ta odkąd zaczęło brakować adresów przestała mieć większe znaczenie i jej dokładność jest ograniczona chyba tylko do danego kraju.
Tak zostałeś zaszpiegowany. Polecam wizytę na najbliższym komisariacie celem złożenia zawiadomienia o przestępstwie popełnionym przez stronę https://www. forum.dobreprogramy.pl
To jest GeoIP, tego nie wyłączysz, chyba, że razem z wtyczką od internetu. DP ma dane takie same jak każda inna strona internetowa.
To, że się coś do tej pory nie wyświetlało, to nie znaczy, że tego wcale nie było.
Lokalizacja lokalizacją, ale ciekawsza jest informacja w momencie, gdy próbuję oznaczyć jedną z lokalizacji jako “to nie ja”. Wyskakuje wtedy okienko z sugestią włączenia dwuskładnikowego uwierzytelniania. A ja nawet nie wiem gdzie zmienić zwykłe hasło