Co w technikum informatycznym?

hehe ja tez idę do 1 klasy Technikum Informatycznego tylko że w Tarnowie :stuck_out_tongue:

i sam ciekawy jestem co tam będzie.

Ale od starszych kolegów wiem że szkoła jest spoko i nauczyciele też

a teraz wspomonam gimnazjum i te lekcje informatyki gdzie wszyscy grali w CS’a :smiley:

Wybór technikum informatycznego to nie tylko opiera się na tym o czym dyskutujecie sam jestem w 3 klasie, powiedzcie może coś jak ktoś wie o praktykach czy egzaminie zawodowym na koniec 4 klasy.

Podstawy html miałem w II kl. Gimn… Więc nie UCZYĆ się, a przypomnieć sobie…

Złączono Posta : 18.08.2007 (Sob) 19:12

Czad! U nas tego nie było, jedna luźna lekcja… :stuck_out_tongue:

:hahaha: ja o HTML jeszcze nawet nie czytałem :stuck_out_tongue:

to tak jak ja :frowning:

Mati17 z “opowieści” nauczycieli wynika, że egzamin był bardzo łatwy. Po czterech latach nauki w tym zawodzie dostali… uszkodzony komputer. Mieli zdiagnozować usterkę i ją usunąć.

Koleś po 20 minutach doszedł, że … taśma od dysku jest odłączona :hahaha:

Podobno na teoretycznym/pisemnym jest znacznie gorzej.

Najfajniej mieli elektronicy - praca na zaliczenie: skonstruować robota :smiley:

W szkole do dziś są ich znakomite wynalazki 8)

Mam takie pytanko do ludzi uczęszczających do technikum informatycznego,a mianowicie czy na lekcjach szło sie nauczyć tego co nauczyciel wymagał czy trzeba było dużo w domu siedzieć i ćwiczyć ?? i czy posiadanie windowsa jest jakby “wymogiem” ??

D@widoS różnie bywa.

Czasem na lekcji nauczyciel “przy okazji” omawianego tematu - wspomnie o czymś nowym, więc tutaj warto w domu to “obadać” :]

Wszystko zależy również od przedmiotu. Na jednym musisz robić proste operacje, a na drugim znać na pamięć parenaście układów.

Niekiedy musiałem przygotowywać publiczne prezentacje lub odpowiadać z większej partii materiału.

W moim przypadku różnie bywało. Najgorzej, gdy dostaniesz zadanie do domu - zrobić cośtam w excelu, a masz tylko okrojonego Calc’a ;]

Generalnie da się przeżyć bez windowsa.

U mnie w szkole (liceum profil mat-inf) windows jest niezbędny

Raz trzeba wykonać prezentacje w PowerPoincie, raz napisać coś w Exelu. Później troche programowania w Pascalu i się tego troche nazbiera

Coś myśle D@widos, że musisz uznać wyższość Billa w tej chwili :stuck_out_tongue:

No to ogłaszam ściepe na windowsa dla mnie :mrgreen: :stuck_out_tongue:

Jak idziesz do technikum informatycznego to wez zobacz zakres przedmiotów i jakie ksiązki bede potrzebne do nauki danego przedmoitu i wywnioskuj sobie w czym jestes mocny a w czym słaby.

Html to “troszkę” bardziej rozbudowany BBCode… :wink: