Co w tej konfiguracji jest nie tak?


(Semperfiart) #1

Prosił bym pomoc,gdyż ostatnio złożyłem komputer i nie chce się uruchomić, konfiguracja płyta Gigabyta GA-81945P-G-RH-I945P,procesor Pentium4 640 3,2, ram Goodram dd2 512 pc 533, karta graficzna Asus GeForce 6200 tc 256 ddr 64bit tv\dvi pci-e. Niestety wszelkie próby uruchomienia zestawu zawiodły czy jest ktoś w stanie mi pomóc?semperfiart1@wp.pl


(Wigrus1) #2

Na jakim etapie komp staje?

Jaki masz zasilacz?

Jak możesz to sprawdź w innym kompie ram i pożycz też jakiś ram, żeby włożyć u siebie i sprawdzić.

Wszystkie części nowe?

Gdzie je kupowałeś?

Podmień jeszcze zasilacz i zobacz.


(Semperfiart) #3

Zasilacz 400, dlatego się zdziwiłem choć odpala tylko z resztą jest coś nie tak. jeśli chodzi o kupno to w Techplanecie i Mickroslepie.właśnie nie mam jak sprawdzić bo tu wszyscy na drr1 pracują a mi się zachciało 2. Choć na jednym poście czytałem iż Goodram nie lubi się za bardzo z Gigabyte.


(Rastko1) #4

a jakiej marki masz ten zasilacz??


(Wigrus1) #5

semperfiart

a te sklepy masz gdzieś u siebie w mieście? jak tak to wybierz się do jednego, gdzie znasz lepiej gostków tam sprzedających i zobacz ten ram, jak nie pomoże to zmień zasilacz i zobacz.

A zasilacz jakie ma wtyczki?

bo może trzeba włożyć 4-pinową wtykę w płytę główną, sprawdź jak możesz to.


(Semperfiart) #6

NIESTETY INTERNETOWE A Z ZASILACZEM TEż PRóBOWAłEM ALE NAWET NIE DRGNą


(Rzerze1) #7

a moze zle podlaczyles/lub wcale kabeli pod POWER ON ???