Co w tym kodzie jest źle?

Witam.

Oto mój kod z zapytaniem sql:

pokazuje mi błąd w tej linijce: DELETE FROM bartoszka_fight.users WHERE users.user = 8;

Co w nim jest źle???

Proszę o pomoc!

`bartoszka_fight`.`users`

Tutaj musisz podać nazwę tabeli z której usuwasz. //EDIT Lub od razu:

mysql_query("DELETE FROM `bartoszka_fight`.`users` WHERE `users`.`user` = 8");

ale przecież jest nazwa tabeli:

bartoszka_fight.users

Dodane 05.08.2010 (Cz) 23:13

mógłbyś mi dać jakiś inny kod sql usuwający np. usera o id 8 z tabeli users(zrzut tabeli podałem wyżej)???

Dodane 05.08.2010 (Cz) 23:20

poprawiłem na taki kod, i teraz działa:

<?php


   mysql_connect('localhost', 'user', 'hasełko);

   mysql_select_db('nazwa bazy');


   $zapytanie = "DELETE FROM `bartoszka_fight`.`users` WHERE `users`.`user` = 8";

   $idzapytania = mysql_query($zapytanie);


   mysql_close();

?>

dzięki za pmoc