CO WYBRAĆ BLUETOOTH CZY IrDa?

Mam pytanie. Chcę sobie kupić jakieś użadzenie USB( IrDa lub Bluetooth) po to zeby połaczyć telefon( SE T610) z komputerem. NIe wiem co lepiej kupić. Irde czy Bluetooth. Mam nadzieje ze mi pomozecie…

Bluetooth bo…

…szybszy

DOKŁADNIE 8)

I nie trzeba być w linii prostej i zasięg 100m.

Pewno ze bluetooth.

Bluetooth :smiley:

wiem już, że wezme BLUETOOTH… Dzieki. Są jeszcze jakieś inne kożyści którymi przewaza BLUETOOTH nad IrDa?

Sam mam irde i odradzam wolne to jest :? lepiej dac wiecej i kupic Bluetooh

Bluetooth dlatego że:

Jest to najnowszy standard bezprzewodowych połaczeń urządzeń

Prędkość przesyłu może sięgać do 4Mbps (zależy od urządzenia)

Zasięg teoretycznie 100m bez przeszkód (praktycznie ok 250m)

Połączenie uniwersalnych urządzeń takich jak komputer komurka,komputer,mp3 player i wszystkiego co posiada wejście USB kompaktbilne z Bluetooth.

Podsumowując, nowoczesny standard wymiany danych który wykorzystuje bardzo dużo urządzeń a w przyszłosci wszystkie.

Irda umiera z tego względu że prędkosci sąwolne zasięg kilka centymetrów i straszne gubienie przesyłanych danych, przestażały standard jak kompy 386

A ja powiem tak, jak nie masz zamiaru zmieniać telefonu przez dłuższy czas to weź irdę, bo Twój telefon ma chyba 2 MB pamięci, to wielkich plików tam nie będziesz wrzucał i wtedy lepiej sprawdza się irda. Natomiast jak chcesz w najbliższej przyszłości kupić telefon z bluetooth i dużą ilością pamięci to kup bluetooth :slight_smile: