witam potrzebna pomoc ,bo nie za bardzo się na tym znam. chciałbym kupić narzędzie do gps…internetu wi-fi…dobrych zdjęć…gier. I tu znalazłem tablet Lenovo Yoga B 6000 cali 7’’ za 579 zł i komórkę Overmax Uertis Mile 2 cali 6’’ za 654 zł. I teraz nie wiem co wybrać , co jest lepsze w praktyce.
Cześć,
Jeżeli nie potrzebujesz urządzenia do dzwonienia, wysyłania smsów bierz tablet. Choć i jednym i drugim urządzeniem dobrych zdjęć nie zrobisz.
ale Overmax Uertis Mile 2 ma aparat 13 mpix a lenovo ma 5 mpix ten to może robić słabe zdjęcia
Przeczytaj dokładny opis techniczny.
którego urządzenia ?
Cześć,
Same megapiksele to nie wszystko.
Oby dwóch i porównaj sobie co mają a co ty potrzebujesz. Mi osobiście ciężko było by nosić ze sobą coś większego niż 4,5 cala
Pixel pixelowi nie równy i jakość aparatów nie odzwierciedla ich ilość, choć teoretycznie im więcej tym lepiej, to należałoby zobaczyc zdjęcia z jakiegoś testu. Jak masz już telefon to weż tablet. Uzywanie telefonu do GPS (mówie o pracy za kółkiem) jest niestety zabójcze dla baterii. Brat po pół roku używania bodajrze LG G2 ma problemy z baterią.
telefon do GPS używam z ładowarką samochodową ale na krótkie trasy .Podoba mi się ten telefon ‘’ Overmax Uertis Mile 2 ‘’ jako do użytku wi-fi i Gps , ma też dobry aparat 13 mpx ?.
No przez tablet raczej rozmawiać nie będziesz ( chociaż niektóre mają taką funkcję …).
Overmaxa nie bierz ponieważ jest to chińczyk i będziesz żałował jak CI się szybko popsuje.
Lenovo jest ok niemniej moim zdaniem lepszy będzie na pewno ten Dell Venue 8:
http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/8777896
Porządne wykonanie, równie dobra bateria co w Lenovo i niezła marka. Powinieneś być zadowolony ponieważ jakość obrazu również jest niezła.
po analizie kupiłem samego gps. temat zakączony.
Wiem, że nie napisałeś tu o tym modelu i nie znam specyfikacji tych, o których pisałeś, ale do zdjęć polecam Xperie L. Mam ją już od roku. Zdjęcia i filmy wychodzą świetnie (przy odpowiednich ustawieniach).
Postaram się zaraz wrzucić zdjęcie.
Zapomniałem wspomnieć o cenie. O ile się orientuję, to teraz można kupić z 2 letnią gwarancją, folią i ładowarką za 700 zł.
Zdjęcia nie wstawię, bo zbyt duże.
dzięki za pomoc .kupiłem lenovo i temat zakączony
Może to troche droższa opcja ale na aukcjach można dostać trochę taniej;
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/8506562
Obecnie bardzo dobry telefon, który łączy funkcję smartfona z funkcją tabletu. Nokia ma ponad 6 cali przekątnej ekranu ( tak więc na pewno nie każdemu bedzie pasowała) niemniej parametry supr.