Co wybrać- S-E Elm, Nokia 5230, Samsung Corby

Mam ciężki orzech do zgryzienia:D konczy mi sie umowa i nie wiem jaki wybrać telefon w grę wchodzą 3 modele

-Sony Ericson Elm

-Nokia 5230

-Samsung Corby

Szczerze mówiąc bardziej przychylam się do Sonego. Może ma ktoś z was te telefony i może coś o nich powiedzieć. Oczywiście wypowiedzi innych są również mile widziane:D

Z góry dzieki za odpowiedzi

Ciężko odpowiedzieć, ponieważ nie wiadomo do czego będziesz go używał i gdzie kończy ci się umowa(operator/nazwa umowy).

Z tych 3 telefonów to najwięcej bajerów ma Sony Ericsson Elm, w tym Wi-Fi, aparat 5 Mpx - ale brak Gier.

Nokia 5230 tak jak wszystkie Nokie ma bardzo dobry GPRS (klasa 32), długo trzyma bateria.

Samsung rymuje się ze słowem szajsung.

Tych telefonów nie znam, korzystałem ze źródła: :arrow: http://www.mgsm.pl/compare.xhtml

dzięki bardzo ! własnie o takie odpowiedzi mi chodziło konkretne i na temat!

ja chyba zdecyduję się jednak na tego S-E tylko czy może mi ktoś powiedzieć czy ten aparat, Wi-Fi to ściema czy wszystko jest ok?

Dodane 14.05.2010 (Pt) 16:37

a i jeszcze jak to jest z tą nawigacją w Elm. Trzeba dokupować jeszcze oddzielnie jakiś modół?

Polecam Nokia 5230, dobry nie drogi telefon, jakość wykonania i działania bardzo dobra

Mam podobny problem: wybór między 5230 i Elm.

Obydwa telefony mają moduł GPS, nic nie trzeba dokupywać. Z tym, że w nokii mamy darmowe OviMaps, do SE trzeba (po roku chyba, Era) zapłacić za licencję na NaviExpert. Nokia ma Symbiana, Elm WiFi. W moim przypadku to WiFi jest dylematem. Era proponuje mi pakiet 100MB za 5zł. Jak uważacie, czy ten pakiet może skompensować brak WiFi w Nokii, na rzecz GPS, jeżeli internet jest mi głownie potrzebny do przeglądarki?