Od jakichś 3-4 lat mam UPC i bardzo sobie je chwalę. Do łącz TP nie ma porównania (wcześniej przez jakiś rok miałem Neostradę). Stabilny transfer zgodny z deklarowanym, dostępność powyżej 99% (przez te ponad 3 lata w sumie góra tydzień nie miałem dostępu do Internetu). Wg mnie nie ma się co zastanawiać.
Z czystym sumieniem mogę polecić UPC. Łącza mają stabilne, przez ok. 5 lat używania ich internetu, może 2 dni go nie miałem. Większość problemów (występują rzadko) załatwia zresetowanie modemu
oczywiście, że UPC moim zdaniem dbają o klientów, przynajmniej w moim rejonie xD i dość często są promocję które są dość ciekawe, rok temu miałem neta 4 mb a teraz mam 8 mb a rachunek jest taki sam. Choć praktycznie pobiera mi się tak jak bym miał neta 10mb bo prędkość pobierania to 1mb. Więc polecam
wole nie mieć internetu niż czekać na niego 3 miesiące i się nie doczekać. Ja czekałem 3 miesiące na podłączenie po czym zrezygnowałem bo już mi nerwy siadły, a ci idioci dalej mi wysyłali f-ry za ich internet (a nie mieszkam na wsi gdzie nie mogli by dociągnąć ich linii czy coś). więc wg. mnie nic > NETIA,NEO, TP ITD.
To dobrze Ci się pobiera. Prędkość pobierania dla 1mb neta jest to średnio 130kb/s, pomnożyć x8 bo masz neta 8mb to jest to właśnie 1000kb/s. Nie wiem jakimi kategoriami liczysz to pobieranie. Ach ta matematyka…