Cze mam 600zł na modernizację kompa powiedzcie mi co najlepiej w nim wymienić:
Tak najbardziej chodzi mi o to żeby nowsze gierki mi na tym poszły itp.
Cze mam 600zł na modernizację kompa powiedzcie mi co najlepiej w nim wymienić:
Tak najbardziej chodzi mi o to żeby nowsze gierki mi na tym poszły itp.
Najbardziej kuleje Ram
Procesor też nie za rewelacyjny
Ale na początek zdecydowanie dokup Ramu
A i słyszałem że mój zasilacz to ■■■■. Jaki byście polecali. I mam jeszcze jedno pytanie co daje zasilacz w wydajności kompa???
Chieftec 350W (400W)
150zł (190zł)
512 DDR400
170zł
w wydajności nic.
Ram i zasilacz.
Fortron 400W .
W zasadzie nic,ale jak masz dosyć słaby zasilacz to podzespoły mogą niedomagać i wolniej chodzić (tak myśle
bardzo dobrze słyszałeś
sprzedaj to kup 1GB
wyrzuć to na śmietnik(znaczy się zasilacz),
hmm, lepiej 350W(lepsza linia 12V).
I do tego kręć, kręć, kręć :!:
Napisz jeszcze jak karta chłodzona, czy sam radiator, czy wentylek też jest, jak nie ma wentylka to zakup 80x80mm przyklej, przyczep i kręć kartę
Przedewszystkim więcej pamięci
wigrus Ja już się pytałem jak przyczepić wiatreczek na kartę bo mam radiator Silent pipe (czy jakoś tak ). I jaki wiatraczek kupić ale jakoś nie uzyskałem odpowiedzi. A pan w moim serwisie mi mowi, że karta może się tak grzać i nie potrzebne jest dodatkowe chłodzenie :? A ja chcę zamontować jeszcze coś bo tych radiatorów nie będę zdejmował bo mi gwarancja pujdzie a ten pan mówi że nie może na to nałożyć witraczka bo nie ma czasu. A ja sam nie wiem jak to zrobić :-/
Złączono Posta : 17.08.2006 (Czw) 23:41
Porobiłem zdjęcia jak to wygląda u mnie w kompie, ale myślę że wam to nie wiele do bo jakość okropna (robiłem telefonem) Na zdjęciach jest moja karta powiedzcie mi w którym miejscu zamontować wentyl i gdzie go podłączyć do zasilania
I czy TAKI zasilacz będzie dobry???
Tak
Napewno będzie lepszy od tego co masz teraz
hej a czy wiecie gdzie mozna kupic takiego Fortona gdzies indziej niz na allegro? bo zawsze dajecie linki na allegro…
raczej nigdzie.
łahahaha niezły sprzedawca, dzisiaj miałem okazję popatrzeć się na kilku,
cooooo? Dla klienta nie ma czasu? :o skandal, idź tam i każ mu założyć wiatrak(no chyba, że nie umie). Ja w swoim gf2mx dałem wiatrak z proca, przykręciłem śrubkami do radiatorka, jakoś chłodzi fajnie
I co kręcisz GF’a 2? Jak osiągi?
ja w Twoich stronach też znalazłem kilku takich “supersprzedawców”.
Bezpośrednio nic ale pośrednio daje dobre stabilne napięcia na podzespoły które musza takie mieć. Co z tego ze będziesz miał super kartę i super procka jak napięcie będzie niestabilne te urządzenia nie będa dobrze zasilane.
I mogą się spalić :roll:
Więc lepiej zakupić lepszy zasilacz niz później kupować zasilacz+inne podzespoły
jak coś sobie przypominam, to czytałem jakiś przypadek zasilania złącza grafiki(a dokładniej wtyczki molex), było to tak, że ktoś nie podłączyl molex’a i grafa mu cieła, podłączył molexa i wsio lśniło, może jakieś dziwne,
ano racja,
hee jakoś brak czasu na kręcenie, ale jak wentylek wyłączony to radiator aż parzy , ale jak go włącze to już chłód, no ale głośno jest ;/
narazie 220MHz/143MHz ale pamięci sdr i 64-bitowa karta ;(
oh… to coś czuj że przybędize 2 pkt w smarku 2001