Różnica ja koło 100zl i ten FX 8320 ma 3.5 GHz
A FX 8350 4 GHz
To FX 8320. Różnica $ zbyt duża, żeby się opłacało 8350, a wydajności to może 5%.
No tak a za te 100zl zamiast wydawać na FX 8350 to chłodzenie do procesora lepsze kupić podkręcić trochę i osiągi pewnie te same by były
Jak FXy wchodzą, to już nie ma co szaleć, jakieś z tańszych starczy, to i tak już starsza konstrukcja więc…
Jak chcesz podkręcać ok, Twoja wola, ale one już na start duż W biorą, czy płyta zasilacz wytrzyma. Ryzyk - Fizyk.
No ale chciał bym też pograć w nowsze tytuły
Nie potrzebujesz kręcić do nowszych tytułów jak masz odpowiednio mocną grafikę.
No grace masz na górze to 2gb
Z tym R9 270X powinieneś wszystko odpalić.
Ale jak już zmienisz procesor to następna w kolejce grafika, co najmniej RX 570.
No na grafe z wydajnością nie narzekam tylko że ona sporo prądu pobiera tak to się nie grzeje ani nic wszystko w porządku z nią
No, ale tak jak mówię. ta 270X pozwoli odpalić wszystko, ale niektóre tytuły dużo VRAM pobierają i pewnie tylko niskie ustawienia zostaną przy nich rozsądne.
Pamiętaj, że procesor nie nabija nie wiadomo ile FPS, za to odpowiada głównie grafika.
Zasilacz też zezłomować radzę, jeżeli taki masz PODOBNY.
Karta w peaku 275, procek 125, dodaj do tego 50 czy 70 za resztę praktycznie masz gwarantowane 90-110% przy 480 w obciążenia.
O faktycznie słabo z tym zasilaczem, choć uznawanie że GPU weźmie 275 to przesada, kumpel ma i coś 220W w benchmarku mu wzięło.
Minimum to SilentiumPC 450W Elementum (trochę mały zapas mocy, ale wystarczy).
Optimum to SilentiumPC Vero L2 500W.
No a jak bym miał ten zasilacz 500w co napisałeś wyżej to już jak bym wsadził to grafe i procesor co proponowaliście to uciągnie dodam że w obudowie mam bardzo duży jeden wiatrak z potencjometr ledowy i drugi mniejszy też ledowy
Tamten zasilacz będzie miał zapas mocy, który pozwoli mu pracować w ulubionym zakresie wykorzystania dla zasilacza, czyli poniżej 85%, bo komp licząc wszystko nie dobije do 400W.
Przed chwilą podkręciłem kartę graficzną programem który polecał jeden yotuber i teraz to jest zajebiście karta graf osiąga średnio 55 stopni w tej forest na najwyższych ustawieniach mam 45% gdyby nie ten procesor który mam, myślę żeby by było więcej bo pobrałem program w którym jest wszystko opisane i brocesor był używany w 100% a grafika w 45-55%
… a ten program to…?
MSI apterburner czy coś takiego
* MSI afterburner
Tak