Co zmienić w kompie

Mój sprzęt:

Intel Celeron, 2833 MHz (28x101)

Płyta główna: Jetway P4X400DB (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio)

Mikroukład płyty głównej: VIA VT8754 Apollo P4X400

Ram: 256 MB (PC2700 DDR SDRAM)

Karta Graficzna NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

Akcelerator 3D nVIDIA GeForce FX 5200

Karta dźwiękowa: VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

Dysk: WDC WD800BB-00FRA0 (74 GB, IDE)

Zasilacz FEEl esp-300 ATX 300w

No i od 2 miechów mój komputer zaczął wolno chodzić nie dał ni format

odwlekałem wymianę części, ale ostatnio to już się wkurzyłem i postanowiłem wymienić części.

Na pewno będę kupował ramy: 1GB DRR 266MHz( lepszych płyta nie obsługuje ), myślę nad kupnem karty graficznej, ale nie wiem jakie mogą być dla mojej płyty głównej??

Mam prośbę do bardziej doświadczonych kolegów, aby pomogli wybrać optymalne, nie drogie rozwiązania.

P.S Karta graficzna do 350 zł,

No to tak. Na początek wymienił bym zasilacz na Amacroxa 450 W --> 150 zł. Najlepiej było by wymienić płyte no ale jesli nie masz funduszy to postaram się dobrać coś do tej płyty. Karta graficzna 7600 GS palit pod AGP za 320 zł około. Pamieci kup 2 razy po 512 —> 200 zł

Moim zdaniem lepiej by było kupic calkiem nowego kompa bo procka dobrego pod tą płyte sie nie kupi niestety. Powiedz ile masz kasy do wydania na całośc

Szkdoa pakowac w to pieniedzy :slight_smile: Uzbieraj kup nowego :slight_smile: Moja rada:)

Mam 500zł plus kasa ze sprzedaży sprzętu.

cholerka :confused: Za to dużo kasy nie dostaniesz. Jakbyś miał 1000 zeta to bym coś złożył. Moja rada uzbieraj kase i kup nowego kompa. Może uda Ci się namówic rodziców. Poproś żeby dołożyli chociaż 3 stówki :slight_smile:

Na prawde szkoda pakowac pieniedzy … zbieraj a narazie ciagnij na tym… sprzedasz za pare zloty te czesci dolozysz i bedziesz mial cos lepszego :slight_smile:

to jedyne sensowne rozwiązanie. nie masz kasy masz min. 16 lat znajdź jakąś wakacyjną pracę uzbieraj tak do min. 1000 wtedy porozmawiamy. Absolutnie nie ma co pakować nawet 50 zł w ten komputer.

Znakomite rozwiazenia z ta wakcyjna praca :slight_smile: Sam chodze a jestem jeszcze mlodzikiem i dorabiam. Tobie tez polecam znalezc sobie cos wtedy bedziesz mogl kupic cos nowego.