Komputer jest dość stary i trochę niedomaga. Gram głównie w Cs 1.6. Na normalnych serwerach jest ok, ale na różnych modach gdzie po prostu muszę skakać mam lagi. Proszę o podpowiedź co wymienić, chciałbym by wyszło jak najtaniej.
Gram na modzie, który wymaga intensywnego machania myszką i wtedy po prostu mam lagi. Dzięki za pomoc, na pewno zmienię system, i może coś pomyślę o nowym sprzęcie
Edit:
Czytałem trochę i z powodu braku środków finansowych na dość dobry nowy komputer postanowiłem zrobić formata, wgrać Win 7, oraz podkręcić procesor i kartę graficzną.
Tutaj pojawia się pytanie czy da radę podkręcić procesor na tej płycie głównej? Jeśli tak to +/- to jakiego poziomu? Zasilacz mam jakiś słaby więc mogę kupić nowy, planuję też zakupić chłodzenie procesora ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO PWM Rev.2. Czy warto walczyć o tę maszynę?
Pewnych ograniczeń sprzętowych nie przeskoczysz. Owszem możesz kupić nowy zasilacz (piszesz że ten jest słaby) i podkręcić podzespoły ale nie wiem czy warto.
Po drugie nie da się jednoznacznie stwierdzić do jakiego poziomu można bezpiecznie podkręcać kartę czy procesor - każdy podkręca się inaczej.