Siema. Mam problem z moim komputerem. Mapy w battlefield 3 strasznie wolno się ładują (ok. 1,5 min.), i gra działa na “niskich” ustawieniach graficznych, a i tak są lagi. Co tu zmienić, żeby bf3 działał bez problemu na średnich?
Procesor: AMD Athlon II X2 250 Processor 3.00 GhZ
RAM: 2GB DDR2
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 240
Dysk Twardy: 500GB
Płyta Główna: Gigabyte Technology Co., Ltd. model- M68M-S2P
dołóż 1 GB pamięci ram kartę zmień na wydajniejszą np. radeon 4850 DDR5 lub 6770 w zależności jaki masz budżet to i procesor zmień ale sprawdź najpierw jakie obsługuje twoja płyta główna
zasilacz kiepski tracer jest na większości czarnych list zasilaczy
Napisz jaką masz kartę graficzną dokładnie ile MB RAM.
Jak widać gra ma wygórowane wymagania. Jeśli Twoja karta nie ma 512 MB to musisz ją wymienić i dołożyć RAM to jest minimum, które musisz zrobić moim zdaniem.
Ja posiadam GTX 285 768bit i gra mi śmiga prawie na full, ale mam jeszcze mniej wymagajacy windows XP i 4GB ram’u też ddr2.
Jeśli chcesz zaoszczędzić to kupuj kartę amd radeon, a jeśli chodzi o pamieć ram to goodram
Przy tym zasilaczu żadna nie będzie pasować, bo przeciążysz zasilacz i komputer wyrzucisz na śmietnik. Najpierw wymień zasilacz, dopiero myśl o grafice.
Procesor przede wszystkim, ta gra go żre na 100% (bynajmniej u mnie tak było), do tego 4GB ram by się przydało, i tak jak przedmówcy, grafika pokroju radeona HD 4850.
…albo cos od be quiet, Chieftec, Corsair, Fortron, High Power, Thermaltake lub XFX Cokolwiek markowego byleby nie miało w nazwie Tracer, I-Box czy też Akyga