Co zmienić w tym zestawie?

Siema. Mam problem z moim komputerem. Mapy w battlefield 3 strasznie wolno się ładują (ok. 1,5 min.), i gra działa na “niskich” ustawieniach graficznych, a i tak są lagi. Co tu zmienić, żeby bf3 działał bez problemu na średnich?

Procesor: AMD Athlon II X2 250 Processor 3.00 GhZ

RAM: 2GB DDR2

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 240

Dysk Twardy: 500GB

Płyta Główna: Gigabyte Technology Co., Ltd. model- M68M-S2P

Zasilacz: TRACER Highlander 500W, model- TRZ-503

System Operacyjny: Windows 7 Ultimate 32 Bit

No i co tu zmienić? :smiley:

Niestety musisz zmienic procesor na intela i płyty główną, bo na intela ma inną Socket. Nie lubie AMD! kocham intela. Masz dysk na sata?

dołóż 1 GB pamięci ram kartę zmień na wydajniejszą np. radeon 4850 DDR5 lub 6770 w zależności jaki masz budżet to i procesor zmień ale sprawdź najpierw jakie obsługuje twoja płyta główna

zasilacz kiepski tracer jest na większości czarnych list zasilaczy

Podstawa to u Ciebie mało pamięci ram… dokup nie 1 GB a 2 GB i powinno być lepiej… ładowanie zależy też od szybkości dysku

Każdy mówi co innego. Podajcie mi konkretny model, markę itd.

Jeśli chodzi o budżet to nie chcę dużo wydawać, ale też nie chcę kupić jakiegoś badziewia, które mi nic nie pomoże…

W takim razie daj budżet/

Wymagania minimalne

* System: Vista Service Pack 2 32-bit

* Procesor: 2GHZ Dual Core (Core 2 Duo 2.4GHZ lub Athlon x2 2.7GHZ)

* Pamięć: 2GB RAM

* Dysk: 20GB

* Grafika AMD: kompatybilna z DirextX 10.1 z 512MB RAM (ATI Radeon 3000, 4000, 5000 lub 6000, wydajność ATI Radion 3870 lub lepsza)

* Grafika Nvidia: kompatybilna z DirectX 10.0 z 512MB RAM (Nvidia GeForce 8, 9, 200, 300, 400 lub 500 z wydajnością Nvidia GeForce 8800 GT lub lepszą)

Skopiowane z :http://gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,10322850,Battlefield_3___wymagania_sprzetowe.html

Napisz jaką masz kartę graficzną dokładnie ile MB RAM.

Jak widać gra ma wygórowane wymagania. Jeśli Twoja karta nie ma 512 MB to musisz ją wymienić i dołożyć RAM to jest minimum, które musisz zrobić moim zdaniem.

Ja posiadam GTX 285 768bit i gra mi śmiga prawie na full, ale mam jeszcze mniej wymagajacy windows XP i 4GB ram’u też ddr2.

Jeśli chcesz zaoszczędzić to kupuj kartę amd radeon, a jeśli chodzi o pamieć ram to goodram

Do wywalenia masz zasilacz i jeszcze dokup 2GB, najlepiej 4 RAMu i będzie ok.

Karta graficzna 1024 mb.

Czyli wychodzi na to, że mam dołożyć RAM’u i będzie ok?

tak możesz kupić 1 lub 2GB szkoda że system masz 32Bitowy bo nie będzie widział więcej jak 3.25GB

przydałaby się jeszcze lepsza karta żeby grać w wyższych ustawieniach bo ta jest za słaba

Okej, czyli zakupię RAM’y. A jaką kartę polecacie? Taka żeby pasowała :smiley:

Przy tym zasilaczu żadna nie będzie pasować, bo przeciążysz zasilacz i komputer wyrzucisz na śmietnik. Najpierw wymień zasilacz, dopiero myśl o grafice.

Zasilacz do wymiany!

Na jaki zasilacz wymienić? I jaką potem kartę potem kupić?

Procesor przede wszystkim, ta gra go żre na 100% (bynajmniej u mnie tak było), do tego 4GB ram by się przydało, i tak jak przedmówcy, grafika pokroju radeona HD 4850.

kubbun14 , OCZ ModXstream możesz wziąć.

…albo cos od be quiet, Chieftec, Corsair, Fortron, High Power, Thermaltake lub XFX :wink: Cokolwiek markowego byleby nie miało w nazwie Tracer, I-Box czy też Akyga :wink: