Co zrobić by gry chodziły szybciej

Witam wszystkich

Otóż posiadam problem w postaci wolnego komputera ale o co dokładniej chodzi.

A to że chciałem se pograć w Wiedźmina lecz w tej wiosce (zaraz po skończeniu wstępu w tym zamku - gdy każdy idzie w swoją stronę) mam 5 FPS a to trochę mało. A dziwi mnie to bo grając w Gothica 3 miałem ich o wiele więcej. Używam Game Boostera, zdefragmentowałem folder z grą, oczywiście najmniejsza rozdzielczość, detale itp. lecz to i tak nic nie zmienia. Używam jeszcze 3D Analyzer ale nie wiem zbytnio co tam poustawiać by gra chodziła wydajniej więc jak ktoś może ten program przeanalizować to byłbym wdzięczny i chciałbym jeszcze zapytać czy da się jeszcze jakość zwolnić trochę ram’u, jakoś podwyższyć wydajność karty graf. albo ewentualnie jakaś alternatywa dla Wiedźmina dla mojego sprzętu (oprócz Gothica I/II).

A oto mój sprzęt:

0104 - Processor : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz

0105 - Memory : 512MB RAM

0301 - Card Name : ATI Radeon 9550 / X1050 Series

0306 - Display Memory : 128.0 MB

Zmartwię Cię, ale żeby pograć w Wiedźmina, musiałbyś wymienić praktycznie wszystko. Procesor, karta graficzna, dołożyć RAMu. Na tym sprzęcie zapomnij o grze.

Dziwne skoro wycisnełem że Gothic 3 chodzi tak samo CoD 4. No cóż a może jakaś inna gra typu Wiedźmin tyle że mniej wymagająca (byle nie kwadratowa)? I czy ktoś ogarną może 3D analyzer?

Na ten sprzęt polecam Morrowind’a, Neverwinter Nights, Fable. Oblivion też powinien pójść na minimalnych ustawieniach.

A klasyki - Baldur’s Gate, Icewind Dale, Planescape Torment, Fallout przeszedłeś?