Witam, posiadam laptopa i potrzebuję zrobić coś żeby zwolnił i się zawieszał.
odpada instalacja wirusów.
aplikacja do zwalniania itp wchodzą w grę
Trzeba było kupić jakiegoś Celerona z 2 GB RAM to byś nie narzekał, że za szybko ci laptop śmiga.
ale chcę żeby zwolnił, żeby cała rodzina powiedziała żebym tego laptopa naprawił, a tak mówią: weź tego laptopa zostaw działa świetnie
Wgrałbym kilka antywirusów.
Zacznij kopać na nim bitcoina
Wgraj AVASTa
Zainstaluj Windowsa 7.
Jak to ma zadziałać
Nie wiem, nigdy nie miałem antywirusa. Ale powiadają na mieście, że zainstalowanie więcej niż jednego powoduje zgrzyty w systemie.
Do Avast dorzucić cudo od NEGATE:
Dawno temu się gryzły tak, że system był praktycznie nieużywalny jak obie miały włączoną ochronę w tle.
Jeśli na poważnie to jedyną skuteczną metodą jest zainstalowanie aplikacji Młotek.exe.
Aplikacja jest typu portable więc nie trzeba jej instalować. Wystarczy uruchomić i trafić w laptopa. Działa.
Zainstaluj Prime95 i dodaj jego uruchamianie w autostarcie w trybie cichym, Będzie ciągle testował CPU i RAM pod dużym obciążeniem nawet 100 % użycia procesora. Na tak obciążonym sprzęcie niewiele da się zrobić. A wystarczy wyłączyć Prime95 i będzie znów OK. Ale to dziecinada po co rzeczywiście naprawiać coś co działa dobrze. Chyba masz dziecko kilkanaście lat nie więcej i chcesz się popisać przed rodziną…
Nie tyle popisać, co naciągnąć na nowy zakup.
też tak myślę