Co zrobić, żeby laptop zwolnił

Witam, posiadam laptopa i potrzebuję zrobić coś żeby zwolnił i się zawieszał.
odpada instalacja wirusów.
aplikacja do zwalniania itp wchodzą w grę

2 polubienia

Trzeba było kupić jakiegoś Celerona z 2 GB RAM to byś nie narzekał, że za szybko ci laptop śmiga. :smiley:

ale chcę żeby zwolnił, żeby cała rodzina powiedziała żebym tego laptopa naprawił, a tak mówią: weź tego laptopa zostaw działa świetnie

Wgrałbym kilka antywirusów.

Zacznij kopać na nim bitcoina

Wgraj AVASTa :sunglasses:

Zainstaluj Windowsa 7.

Jak to ma zadziałać

Nie wiem, nigdy nie miałem antywirusa. Ale powiadają na mieście, że zainstalowanie więcej niż jednego powoduje zgrzyty w systemie.

Do Avast dorzucić cudo od NEGATE:

Dawno temu się gryzły tak, że system był praktycznie nieużywalny jak obie miały włączoną ochronę w tle.

Jeśli na poważnie to jedyną skuteczną metodą jest zainstalowanie aplikacji Młotek.exe.
Aplikacja jest typu portable więc nie trzeba jej instalować. Wystarczy uruchomić i trafić w laptopa. Działa.

Zainstaluj Prime95 i dodaj jego uruchamianie w autostarcie w trybie cichym, Będzie ciągle testował CPU i RAM pod dużym obciążeniem nawet 100 % użycia procesora. Na tak obciążonym sprzęcie niewiele da się zrobić. A wystarczy wyłączyć Prime95 i będzie znów OK. Ale to dziecinada po co rzeczywiście naprawiać coś co działa dobrze. Chyba masz dziecko kilkanaście lat nie więcej i chcesz się popisać przed rodziną…

1 polubienie

Nie tyle popisać, co naciągnąć na nowy zakup.

1 polubienie

też tak myślę