Wpisuję w chromie “youtube” i zamiast pozostać w przeglądarce to przełącza mnie na apkę.
Mam Redmi Note 7 z androidem pie.
Bo apka jest zainstalowana. Musiałbyś usunąć apkę, albo nie wiem, uprawnienia jej przyznać na przeglądarkę.
Zmienić przeglądarkę na Firefox?
https://youtubevanced.com/ - pro za darmo jedynie problemy bez roota z logowaniem na konto Google.
Dokładnie, ja polecam YandxBrowser (na Chromium). Zwłaszcza, że obsługuje dodatki.
Ustawienie jest trochę schowane. Opera i parę innych przeglądarek ignoruje to i nie otwiera w domyślnych aplikacjach.
W przypadku Chrome musisz zrobić tak:
Sposób 1)
Otwórz Ustawienia
>> Zarządzanie (lub Aplikacje w zależności od wersji MIUI)
>> prawy górny róg masz 3 kropki, wybierz je >> Domyślne aplikacje
>> przewiń trochę w dół i wybierz Otwieranie linków
>> znajdź i wybierz YouTube
>> Otwórz obsługiwane linki
ustaw na Nie otwieraj
Sposób 2)
Otwórz Youtube
>> wejdź na przełącznik aplikacji (menu button) >> przytrzymaj na miniaturze Youtube >> wyskoczą trzy opcje, wybierz ostatnią “zębatka” >> wybierz Autostart
(napis - nie na przełącznik) >> wyłącz Zezwól na autostart przez inne aplikacje
(metoda gorsza, bo nic nie wywoła Youtuba oprócz skrótu)
Sposób 3)
To samo, co w sposobie 2 tylko nie wchodzisz w Autostart
tylko w Inne uprawnienia
>> wybierasz Uruchamianie w tle
>> Odmów
(efekt aplikacja aplikacji nie wywoła)
Tak nawiasem to bardzo fajnie zachowuje się pod MIUI przeglądarka Mint Browser:
Oczywiście By Xiaomi
U mnie działa. Za pierwszym razem wisiało na okienku logowania do google, ale wystarczył reinstall i poszło. Ważne by zainstalować odpowiedni MicroG.
Ja normalnie odpalam w Firefox.
Fajne te YT Vanced :)))
Tylko szkoda że nie będzie się automatycznie aktualizować do nowej wersji. Będzie trzeba czasem zerkać na ich stronkę.
Wreszcie można wygasić ekran i słuchać dalej
Szkoda że nie można zalogować się na konto Google. Z miejsca wyleciała aplikacja.
Można. Musisz doinstalować paczkę MicroG dostępnej na tej samej stronie.
Ok, dzięki. Kiedyś używałem tej aplikacji, zapomniałem że MicroG trzeba instalować.