Witam.
Mam Windows 10. Chciałem zainstalować obok Visual C++ Code Blocks. Udało się. Problem jednak polega na tym, że ciągle wywala błąd jak w temacie. Co mogę zrobić, aby pisać w Code Blocks.
Pozdrawiam.
Witam.
Mam Windows 10. Chciałem zainstalować obok Visual C++ Code Blocks. Udało się. Problem jednak polega na tym, że ciągle wywala błąd jak w temacie. Co mogę zrobić, aby pisać w Code Blocks.
Pozdrawiam.
jaki dokładnie jest ten błąd?
rozumiem że po za CodeBlocks masz zainstalowany kompilator ?
dokładnie teraz nie pamiętam,ale chodziło o Environment Error, czy coś w tym stylu, że nie może znaleźć ścieżki do GNU GCC Compiler. Piszę z głowy, jestem w pracy.
Na moim komputerze przejdź do zmiennych środowiskowych i ustal wartość zmiennej PATH na odpowiednią. Zrestartuj CODE:Blocks.
Can’t find compiler executable in your confirmed search path’s for GNU GCC Compiler - takie coś się pojawia. A co do zmiennych środowiskowych i ustalaniu zmiennej Path. W zmiennych środowiskowych nie ma wzmianki na temat Code:Blocks. Także nie wiem co wpisać. Poproszę o jeszcze więcej wskazówek.
Temat do zamknięcia. W ustawieniach jest opcja auto detect. Kliknąłem ją i wszystko działa. Także dziękuję za wsparcie. Pozdrawiam.