Colin mcrae Dirt - problem z kopią zapasową

Witam, posiadam orginalnego Colina Dirt. Niestety płytka została mocno porysowana, przez co podejrzewam w najbliższym czasie problem z ponowną instalacją, gdybym miał formata… Chciałem wykonać obraz płyty na dysku i… tu zaczynają się problemy… żaden program, którym próbowałem nie jest w stanie obejść zabezpieczeń na płycie… wysypują się jakieś błędy lub np jak już zrobiłem obraz alkoholem, to podczas uruchomienia gry wyskakuje system zabezpieczeń, że płyta znajduje się w emulatorze i prosi o włożenie dysku do napędu. Próbowałem nawet jakimś crackiem ale nic z tego.

Więc generalnie poszukuje jakiegoś programu do obejścia tego typu zabezpieczenia lub porady do konfiguracj programu Alcohol 52 (bo może tu popełniłem błąd?)

majestic

Tak na 99% to jest z powodu porysowanej płyty. A jeśli wyskakuje ci ,Włóż Płytę Do Napędu, (czy coś podobnego)

to moge bardziej wierzyć że to Pirat…

Hmm.Jeśli jednak to nie pirat tylko wina porysowanej płyty…

Dam ci link do programu gdzie cała płyta bedzie przeskanowana i natychmiast poprawi pliki.

Proszę oto link:http://www.megapliki.interia.pl/plik-2086-bad-cd-repair-pro-4.06.html

Nie wiem czy to pomoże jeśli nie to prawdopodobnie błąd systemu albo coś innego/

Pozdro,.!

napisałem że jak zrobie obraz orginalnej płyty to tak mi się dzieje… jak włoże orginał to gra śmiga, tylko nie mogę zrobić jej kopii ://

To podaj nazwę zabezpieczenia gry to wtedy pomyślimy.

jak to mam sprawdzić??

Colin nie jest czasem zabezpieczonu Securomem albo Safedisckiem?

to spróbuj sprawdzić A-Ray Scanner potem ściągnij najnowszego Alkochol 120%, wybierz rodzaj zabezpieczenia i skopiuj płytke

Colin DIRT zabezpieczony jest Starforcem. Normalnymi metodami nie uruchomisz gry z kopii, tutaj zadziała tylko crack.