Colin McRae Rally 2 nie uruchamia się na W7


(Piter9713) #1

Witam,

z racji zbliżającej się Komunii Świętej brata ciotecznego, rodzice moi postanowili kupić mu netbooka - Asus EeePC X101CH. Ma on bodajże Atoma 1.6GHz (x2 i HT), 1GB RAM, 320GB HDD i Win7 Starter na pokładzie. Przypadł mi "zaszczyt" instalacji nań paru gierek. Wszystko pięknie itp. do momentu, gdy chcę odpalić zainstalowanego Colina McRae Rally 2. Problemy zaczynają się od momentu, gdy zamknę okienko "Wczytywanie ustawien domyslnych". Uruchamia się wtedy raportowanie błędów, Program Colin McRae Rally 2 przestał działać itp... Próbowałem użyć trybu zgodności z Win95, 98 i 2000, uruchamiać jako admin i w 640x480 - nic. Na innych komputerach gra działa, NFS: Underground (w sumie tylko 3 latka starszy) również. Ustawienie max. liczby rdzeni w msconfig na 1 również nie przynosi efektu. Czy to może być wina Windows 7?

Z góry dziękuję za pomoc (i przyszły użytkownik lapka również) :).


(MrBeckham666) #2

grałem w colina 2 na win7 64 bit.

sprwadz czy są jakies patche bądz fixy do gry na windows 7;]


(Piter9713) #3

Tu wciąż "siedzi" Win7 x86 :wink:. Zaaplikowałem Patcha v 1.09 i efekt jest taki, że się nie odpala w ogóle. To znaczy sam proces się na jakieś dwie sekundy uruchamia a potem się wyłącza :wink:.


(Farmoludzik) #4

Może nowe stery do grafiki Intela pomogą, albo ich właściwe ustawienie.


(Gracz Online) #5

Wyłącz HT w BIOS-ie komputera z procesorem Atomem. Podziel się spostrzeżeniami.


(Piter9713) #6

Nie mam już tego lapka, bo oddałem "komuniście", ale nie udało mi się CMR uruchomić. Próbowałem przeinstalować sterowniki od grafiki - nic. Ustawiłem w msconfigu, żeby system uruchamiał się tylko na jednym rdzeniu - nic (chociaż na Core i3 z HT śmiga bez problemu). HT w biosie nie dało się wyłączyć. Szczerze mówiąc dałem sobie z tym spokój, bo już nie miałem czasu, żeby się z tym bawić :expressionless: .