Comodo internet security - komunikaty sandbox

Witam!

Mam problem otóż co chwila komodo wywala mi komunikat (załączam screen)beztytuukk.th.png jak mam to wyłączyć wcześniej nie miałem z tym problemów od wczoraj co chwila komunikat z tym samym plikiem (na screenie) jak pozbyć się tego pliku aby już komunikat nie występował? (dodam iż zaznaczałem nie uruchamiaj więcej w piaskownicy i ufaj wydawcy tego programu ale bez skutecznie.)

Zaznaczyć w komunikacie Nie uruchamiaj tej aplikacji w Piaskownicy ponownie , a niżej zaznacz również Zawsze ufaj wydawcy tego pliku.

Przeczytałeś posta do końca?

“(dodam iż zaznaczałem nie uruchamiaj więcej w piaskownicy i ufaj wydawcy tego programu ale bez skutecznie.)”

Najlepiej by było wyłączyć całkowicie piaskownicę, gdyż i tak ma ona pewną wadę by design. :stuck_out_tongue:

http://forums.comodo.com/feedbackcommen … 440.0.html

Ok rozumiem…

więc jak ją wyłączyć?

Otwierasz interfejs Comodo -> Defense+ -> Piaskownica -> Poziom ochrony piaskownicy: wyłączony.

Przejdź na COMODO Proactive Security - prawym na ikonie CIS w trayu -> konfiguracja -> comodo proactive security.

Też miałem problem z pamięcią Sandboxa, kombinowałem co to może być i znalazłem na to pośredni sposób. Nie wyłączam Piaskownicy, bo może się przydać, jak będę miał nieznany, niepewny program to wtedy, klikam na jego instalator prawym przyciskiem myszki i mogę wybrać “Uruchom w Piaskownicy COMODO”. Wtedy nie uszkodzi, zainfekuje systemu, bo uruchomi się jedynie wirtualnie.

Na co dzień by nie bawić się w stałe przypominanie, w panelu Piaskownicy wystarczy odznaczyć opcję “Automatyczne uruchamiaj nieznane programy w Piaskownicy” i po sprawie. Piaskownica dalej jest włączona, jedynie na okazje jak wyżej, ale programy uruchamiają się normalnie, wystarczy raz nadać im reguły i Comodo już nie pyta o nie. :slight_smile: