Mam zainstalowanego Avasta 5 i chce zainstalować jeszcze Comodo Internet Security 4.1.150349.920 i z wiązku z tym chcę się zapytać czy te programy bedą ze sobą współpracować ? Czy nie bede miał problemów z komputerem ?
Bez problemu możesz instalować - będą ze sobą współpracować, tylko podczas instalacji Comodo odznacz instalację antywirusa.
Jeżeli w Comodo nie wybierzesz podczas instalacji antywirusa to będzie ok. Zostaw w Comodo Internet Security tylko Firewall. Dwa antywirusy to zły wybór.
Kolego a jak nie odznacze to wystąpią jakieś problemy? Chciałbym aby te dwa programy chroniły komputer.
Posiadanie dwóch antywirusów działających jednocześnie to samobójstwo. Jeden może wykrywać działania drugiego i na odwrót i w ten sposób system może się doszczętnie zablokować.
Kiedyś miałem właśnie zainstalowane comondo nie pamiętam dokładnie wersji i avasta 4,8 i bardzo dobrze sobie radziły nie widziałem w nich zadnych problemów.
Koledzy mam jeszcze jeden problem, kiedy instaluje comondo wyskakuje mi błąd 1603 .
Powodów takiego błędu może być naprawdę wiele.
Na początek użyj Clean-up tool for CIS.
Wyłącz avasta na czas instalacji.
Kolego tylko ja jestem troche ciemny w tych sprawach. Jak byś mi mógł poświęcić troche czasu i wszystko po kolei wytumaczył co mam sciągnąć i co zrobić ?
W avaście kliknij na ikonkę w tray’u i zaznacz Wyłącz ochronę dostępową.
Paczkę z Clean-up tool po prostu wypakuj i uruchom plik CIS Clean-up Tool.
Po tym sprawdź, czy pójdzie instalacja Comodo.
Odistalowałem avasta. Sciądnołem ten porgram i do właczyłem i dawałem enter. Po zakończeniu włączyłem instalke i dalej ten sam bląd.
No to po kolei.
-
Wyczyść pliki tymczasowe poprzez użycie TFC.
-
Sprawdź, czy Comodo jest widoczne w Windows Installer CleanUp Utility. Jeśli jest, usunąć wpis i zrestartować system.
-
Na pewno masz w systemie najnowszą wersję Windows Installer, czyli 4.5?
Nic to nie pomogło .
– Dodane 20.06.2010 (N) 14:53 –
Masz jakieś jeszcze propozycje ?;>
doniu6 , nazwij proszę temat konkretnie. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj ten temat.