Witam. Kupiłem na portalu aukcyjnym Conect Box UPC, i chciałbym go wykorzystać do sieci Multimedia, lecz na jego froncie mrugaja dwie zielone strzalki i swieci sie znaczek sieci WiFi. W telefonie w dostępnych sieciach wifi z tego modemu brak. Czy on jest zabezpieczony.? Jeśli tak można to jakoś odblokować??
Ja mam ale z UPC i nie wiem czy ci odpali na Multimediach. Może wejdź do ustawień za pomocą przeglądarki adres 192.168.0.1 hasło to nr na dolnej części modemu Tam jak “wejdziesz” to chyba należy zmienić dostawce. Przy każdym modemie jest taka mała dyskietka czy to wszystko było w komplecie? Opisałem to ale ja nie testowałem tego w innej sieci bo tego modemu UPC nie zostawia trzeba go oddawać, a le powodzenia…
To jest brandowany sprzęt pod konkretnego dostawcę (firmware i ustawienia). Możesz spróbować zadzwonić do UPC, powiedzieć że “twój Connect Box nie chce się łączyć”, może przez snmp będą mogli Ci pchnąć ich firmware. Inna sprawa, że pewnie zobaczą że to nie ich urządzenie (numer seryjny).
Co Ci przyszło do głowy, czemu nie używasz urządzenia które dało Ci UPC?
Tyle że kolega nie potrzebuje do UPC a do Multimediów!
Multimedia też ma swój firmware. Daj proszę zrzut ze swojego sprzętu od UPC (Connect Box), gdzie jest opcja zmiany dostawcy. UPC nawet wycina rzeczy związane z SNMP żeby za bardzo nie grzebać i trzeba mocno kombinować, żeby samemu przełączyć w pełnoprawny tryb bridge a nie tylko ten dostępny z menu.
A nie lepiej OpenWRT lub DD-WRT i uwolnić całkiem??
I jak go podłączysz od strony dostawcy do przewodu antenowego? Co będzie robiło za ‘modem’ na L1 i L2?