Connection Tray. Neo zamiera


(Paweł0303) #1

Witam !!

Mam winXP i neo, po pewnym czasie zamiera mi połaczenie i nic nie pomaga.

Jak próbuje uruchomić ponownie komputer to wyskakuje ze proces

'connections tray' nie może się zamknąć(trzeba wymusic), a potem baaardzo

długo trwa zamykanie systemu - pomaga reset...nawet format nie pomaga.

Proszę o pomoc, bo już się chyba przez to nerwycy dostałem.

P.S. Szykałem troche na necia i znalazłem ten problem pod tym linkiem:

http://forum.infojama.pl/viewtopic.php? ... d4d460b241

Porady userów tamtego forum niestety nie pomagają, dlatego zwracam się z pomocą do Was. Pozdro

Złączono Posta : 01.12.2007 (Sob) 10:51

dodam jeszcze, że komp jest "czysty" tzn. nie zawirusowany, log też jest okej

Złączono Posta : 01.12.2007 (Sob) 18:49

Ludzie pomóżcie, bo już nie daje rady przez to rozłączanie


(goomish) #2

Daj loga z Hijack This. Albo najpierw sam spróbuj wyłączać z autostartu zbędne pozycje, między innymi ten zawieszający się programik.


(Paweł0303) #3

// Poprawiłem Twój post - dodałem tagi quote.

Kaka'


(Gutek) #4

W logu nic nie widzę

Daj log z ComboFix


(Paweł0303) #5

Oto log z ComboFix:


(Gutek) #6

Nic nie widzę podejrzanego


(Cerberxes) #7

Problem wg mnie leży w porcie USB

Mam modem ZTE ZXDSL i Neo i problem jak kolega wyżej

Zauważyłem że gdy net padnie nie działa również drukarka

a w podglądzie zdarzeń widzę

Może ta sugestia w czymś pomoże


(Paweł0303) #8

ja drukarki nie mam, ale po rozłączeniu pad podłączony pod usb działa. Mam 6 portów usb na każdym to samo

Złączono Posta : 10.12.2007 (Pon) 16:41

Jaką muszę wpisać komende w start>uruchom, żeby wejść do rejestru. Thx za odpowiedz


(Kryniczan) #9

start -> uruchom -> regedit

A tak na marginesie to ktoś wie coś na temat głównego wątku topicu? Mam na myśli Connetion tray i wszystko co się z tym wiąże. Mam ten sam problem, przeprowadziłem te same działania i dalej to samo... :cry:


(Paweł0303) #10

To jednak port USB, bo np. na routerach gdy podłączam je do karty sieciowej nie występuje ten problem. Sprawdzałem na routerze sweex i teraz działam na D-Link bo już miałem dość tego rozłączania