niby fakt gdyby nie te BSOD-y Vista na twoim kompie będzie lepiej chodzić i wcale nie jestem fanem visty czy linuxa piszę żeby pomóc, vista mimo wielu złych opinii jest systemem bardzo stabilnym… a złe opinie wynikają z tego że:
-koleś pisze że vista jest be a nawet jej nie miał
-koleś pisze że vista jest be bo ją miał ale na kompie typu “celeron 2ghz, 512mb ram i integra” i pisze że wolno chodzi
a z resztą przypomnijcie sobie jak to było jak wyszedł XP… wszyscy twardo stali przy 98 bo był lepszy itd. a XP miał za wysokie wymagania i wolno chodził… (no i problemy typu kompatybilność) no ale ludzie się przekonali do XP a 98 opuścili no i z vistą pewnie byłoby podobnie gdyby nie dzieci neo albo komentarze które piszą “vista jest denna bo ma duże wymagania” albo “mam 4rdzeniowy intel pentium celeron 4GHz i 4GB ram i mi vista wolno chodzi”
polecam ci vistę, nawet choćby dla testu przez jeden miesiąc
sory za OT no ale chciałem to napisać chciałem mu napisać że vista nie jest taka zła jak wszyscy mówią
PS. sam używam linuxa czasem no i XP na drugim kompie no i tam na XP zdarza się BSOD raz na jakiś czas ale na viście jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się takie zjawisko zero zwiech itd. a na XP mulił po roku i format a na viście? rok bez formata a system chodzi jak od pierwszego dnia no i vista ma wymagania takie specjalnie, równie dobrze mogli dać niższe od compiza ale nie dali… dlaczego? żeby ludzie wymieniali kompy no bo ile można mieć stary komp naciągają jak teraz nowe gierki tylko po to żeby inne firmy zarabiały