nie ma co dopłacać do mniej wydajnego 6100T, ma co prawda niższe TDP ale na głośności pracy się to nie odbije. moim zdaniem 6100 jest zdecydowanie lepszym wyborem.
skok w wydajności na pewno będzie, ale czy miażdżący?-, nwm to zależy do czego będziesz go używał.
Sporadycznie - kodowanie wideo i inne wymagające obliczenia.
Częściej odtwarzanie filmów full HD.
Na co dzień internet, przy czym w Firefoxie potrafię mieć nawet po 140 otwartych kart.
I chodzi o to, żeby na co dzień - przy niewymagających zastosowaniach - było cicho i płynnie. Teraz, po 2 godzinach to już muli, ale myślę, że tu RAM załatwi sprawę.
Cena prawie taka sama. Czyli mniejsze TDP nie przełoży się na wolniejsze obroty wiatraka?
Jak będzie już stał na biurku to się zobaczy czy coś trzeba jeszcze kombinować.
W sumie jest kilka wątpliwości, ale jak napisałem “wyjdzie w praniu”.
Cooler nie wiem jaki, w sklepie powiedzieli że chłodzenie boxowe jest dość ciche.
Nie jestem też pewien jak rozwiążę “magazyn danych”. Puki co to mam kieszeń zewnętrzną. Choć nie wiem czy nie lepiej HDD w obudowie ITX-a, bo jest miejsce i jakiś wyłącznik wyprowadzić z tyłu lub przodu w miejsce napędu CD bo tego nie będę montował
I nawet co do systemu operacyjnego nie zdecydowałem ostatecznie, bo polityka MS coś mi ostatnio nie leży, ale jak już to i tak Win7 nie nowszy.
Nie wiem co jest z tym Morele, ale moje zamówienie na stronie sklepu jest opisane tak:
Dodatkowo w poniedziałek miałem maila, że wysyłka nastąpi we czwartek na co interweniowałem bo zamówienie celowo złożyłem tak by mieć komputer na długi weekend. Niestety zostałem zignorowany…
Ponadto w rubryce podzespołów przy obudowie jest
Status - Usunięte
Co nie wiem jak rozumieć
Jak zamawiałem obudowy były dostępne i teraz również są…