nie wiedziałem za bardzo w jakim temacie założyć swój wątek. W razie czego, proszę, przenieście
Ale do rzeczy… Coś, a chyba raczej jakiś program lub inne świństwo blokuje mi napęd DVD (nagrywarka) i czytnik kart pamięci. Już kiedyś tak miałem, ale format ten problem rozwiązać. Pomoże ktoś rozwiązać mój problem?
To chyba raczej nie coś Ci blokuje, a coś nie tak jest z samą nagrywarką. Rozkręć nagrywarkę i sprawdź czy pasek napędowy pomiędzy silnikiem a zębatkami od tacki nie jest luźny oraz czy nie jest uszkodzona jakaś zębatka. Jeżeli wszystko będzie ok, spróbuj wgrać nagrywarce nowsze firmware, ewentualnie tą samą wersję jeżeli jest już wgrana najnowsza. Ja właśnie miałem 2 takie przypadki w jednej nagrywarce pasek kwalifikował się do wymiany, a w drugiej pomogło wgranie nowego oprogramowania.
Może to zależeć też od systemu operacyjnego. Mi na openSUSE 11.4 tak blokowało napęd że musiałem kilka razy naciskać przycisk, w Windows Me to były opóźnienia lub kliknąłem Wysuń w Mój komputer
Hmm, to ciekawe, bo co prawda w Linuksie też mi się zdarzyła blokada napędu, ale jeżeli chodzi o Windowsa, to jeszcze tak nie miałem żeby blokował tackę.