Coś gmera w rejestrze:) spyboot alarmuje, sprawdzenie loga

Uprzejmie proszę o sprawdzenie loga. System: XP Home + SP2, Firefox, antyvir: F-secure, do tego AVG - antispyware i Spyboot S&D. Oto log z hijack:

A to log z ComboFix:

— E O F —

Przy okazji:

Czy ktoś z Was spotkał sie z problemem InstallShield Update Manager, zainstalowało mi się to przy okazji instalacji Noiseware Community Edition (pobranego ze strony dobreprogramy.pl) bez mojej wiedzy i - ztego co czytałem - trąci spywarem. Ktoś wie jak się tego pozbyć? Program “deinstalacyjny” ze strony Macrovision to jakaś kpina. Być może to jest przyczyna moich problemów. Spyboot przy każdym włączeniu kompa informuje o zmianie rejestru itp.

Zastosuj się do tego Tematu i zmień tytuł tematu na konkretny inaczej KOSZ

Uwaga: Jak wklejasz loga to obejmuj go znacznikiem (tagiem) CODE lub QUOTE

Pozdrawiam Gutek2222

Automat - daj log z ComboFix

Hmmm niektórym trudno zrozumieć, że są ludzie, którym NAZWANIE problemu z komputerem przychodzi z trudem. Ale spróbuję: każdorazowo przy włączaniu komputera pojawia się bodaj 6 monitów Spybot SD o zgodę na zmianę rejestru (chodzi o takie wpisy jak explorer.exe, scrnsrvr.exe, NT, nero file checker, czy coś w tym stylu). Historia powtarza się za każdym razem, niezależnie od udzielonej odpowiedzi. Wcześniej takie coś nie miało miejsca. Może teraz ktoś pomoże.

A co ostatnio instalowałeś? To nie jest cały log z combofix-a.

Wyłącz SpybotSD TeaTimer na chwilę. Nie instalowałeś albo nie chciałeś instalować jakiś poprwawek?

Pobierz program SDFix

Zrobiłem jak powiedziałeś i hmmmm, problem zniknął:) Wielkie dzięki! !!

Ostatnio próbowałem zainstalować sopcasta, ale zassałem jakiś koszmarny plik instalacyjny, F-Secure od razu wykrył wirusa (W32.Malware) i szpiega. Od razu po instalacji usunąłem. Poza tym wspomniany Noiseware Comunity, z którym przypętał mi sie ten InstallShield Update Manager i nie wiem co z nim zrobić. By the way, czy jest możliwe, że to ComboFix tak namieszał w rejestrze, bo może też jakiegoś felernego ściągnąłem?

Oto log z SDFix:

Dobra jest Ok