Po restarcie Manager pokazuje zajętych 14 z 16 GB pamięci. Z drugiej strony największym programem są Teams-y 250 MB. Coś tu się chowa.
Proszę o sprawdzenie.
Addition.txt (49,8 KB)
FRST.txt (38,1 KB)
Po restarcie Manager pokazuje zajętych 14 z 16 GB pamięci. Z drugiej strony największym programem są Teams-y 250 MB. Coś tu się chowa.
Proszę o sprawdzenie.
Addition.txt (49,8 KB)
FRST.txt (38,1 KB)
Skanowanie wbudowanym antywirusem offline „odblokowało zajętą pamięć”. Wciąż jednak próbuję zrozumieć co tu się stało.
Wydaje mi się (acz nie zagłębiałem się szczególnie), że instalowały się aktualizacje, a to zawsze powoduje wyższe użycie pamięci. Nie wiem czy dobrze interpretuję.
Z drugiej strony obecnie Windows stara się użyć dostępną pamięć, bo pamięć nieużywana jest de facto bezużyteczna, więc często użycie pamięci wydaje się być wyższe, niż wynika to z programów.
W przyszłości możesz sprawdzić zamknięcie z wciśniętym shiftem lub spod opcji uruchom ponownie - tak by uniknąć zamknięcia hybrydowego („Fast Boot”) I unikać wielodniowego nadużywania „uśpij” i „hibernuj” (już wymiana HDD na SATA 3 SSD przyspiesza uruchamianie systemu od zera by zapomnieć o hibernowaniu i usypianiu (stand by jak w „telewizorze”)).
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.