Problem polega na tym ze jesli ustawie predkosc pobierania na caly komputer 64KBps ( maxymalnie , bo mam neo 512Kbps) tak jak na obrazku
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f76 … c5f18.html , to predkosc sciagania jest dwa razy mniejsza, bo to cos zaznaczone na zdjeciu znakiem zapytania zabiera mi plowe transferu. To jakis proces z Norton Internet Security zapewne bo jesli wyłącze Nortona to bedzie tak jak na obrazku tym:
pioterek_p , na screenach widać że jak wyłączysz sobie ograniczenie w programie Netlimiter, to prędkość pobierania jest prawidłowa, przy włączonym antywirusie. Więc w czym tkwi twój problem?
Bolo92 zauwaz ze jesli mialbym łacze 1 Mb i podziele je na dwa kompy i tym NetLimiterem ustawie na kazdym limit 512Kb=64KB to nie bedzie mi sie w takim wypadku sciagac max 64KB tylko tak jak pokazane bylo na screeanie 32KB wiec tutaj tkwi problem
ccproxy.exe jak sama nazwa wskazuje jest Twoim lokalnym serwerem proxy, czyli iexplore jak chce coś ściągnąć, to łączy się z ccproxy (prawdopodobnie zupełnie bezwiednie, bo to tzw transparent proxy), a ccproxy łączy się dopiero z serwerem docelowym.
tak więc jedno 64kB/s masz na linii internet->ccproxy, a drugie 64kB/s masz na linii ccproxy->iexplore, czyli całkowicie lokalnie, bez użycia neostrady.