Coś mocno buczy w komputerze

Problem jest taki ze jak włącze komputer po nocy cos mu tak w srodku buczy komputer ma dopiero pół roku i troche mnie to niepokoi czy ktos moze mi powiedziec co to moze być… Akurat moje przypuszczenia padają na zasilanie

Duchy? :mrgreen: :mrgreen:

Stary troche trudno bedzie wywnioskowac co to:)

Możliwe że to wentylator od procka. Jeżeli jest boxowski no to jest duże prawdopodobieństwo że to własnie wina wentylatora. Jaki masz zasilacz, procesor itd

Moim zdaniem my tego nie określimy. Chyba najlepiej będzie jak przystawisz ucho do poszczególnych podzespołów (wentylatorówitp.) i posłuchasz co jest grane i od czego wydobywa sie to “buczenie” :mrgreen:

zatrzymaj palcem po kolei wentylatory.jeżeli jednak to nie wentyle to może dysk ?

Buczenie może być tak jak koledzy mówią z wiatraka. Stuknij go lekko (moze nawet 2 razy) jak komputer buczy i sprawdź jak przestanie to masz winowajce. Przeczyść i parę dni popatrz - powinno przestać - ja tak miałem:P Działa do dzisiaj - poprostu kurz.

Tak jak radzilem. Nie wiadomo czy to radiator od procka, karty graficznej, zasilacza lub czegos innego. Dlatego posluchaj lepiej najpierw skad wydobywa sie dzwiek.

No to tak:

Chieftec GPS-450AA-101A (450W), aktywne PFC (1x120mm)

GeForce PCI-E 7600GS Palit XpertVision NE/7600GS+TD21 Sonic 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit)

AMD Athlon 64 3200+ Orleans BOX (Socket AM2, 64bit) (ADA3200CNBOX)

Acha i dodam ze jak go włączę ze 3,4 razy to mu sie nagle robi lepiej :slight_smile: i działa normalnie

nie wiem po co to podałeś :roll: Po prostu zdejmujesz boczną ściankę obudowy, włączasz kompa i słuchasz co buczy.

O tym samym trabie juz w trzecim poscie :slight_smile: