Coś nie tak z kartą graf

Problem polega na tym, że w czasie oglądanie stron internetowych nagle następuje zawieszenie komputera (kursor myszki chodzi, ale wciskając np. na Start nic sie nie dzieje) na 3sec. i albo monitor przechodzi w stan oczekiwania, czyli że nie wyłącza się całkiem tylko obraz znika (tą opcję mam ustawioną po 20min. nieużywania kompa, a w tym przypadku dzieje się to po 3 sec.) i muszę wykonać restart, albo obraz znika na 2sec. i znów się załącza, ale wtedy następuje rozmazanie niektórych elementów graficznych. Zrobiłem ss pewnego elementu ze strony po zniknięciu i ponownemu pojawieniu się obrazu.

sadd7.th.png

Posiadam RADEONA 9200. Sterowniki mam z oficjalnej strony ATI.

Co może być powodem opisanej powyżej sytuacji?

A czy kiedyś działo się tak wcześniej?Może ściągnij starszą wersję sterowników, usuń poprzednie zainstaluj nowe i pisz o rezultatach. A przypadek dosyć dzwiny. Może poprostu żywotność karty się kończy, czy dzieje się to zaraz po włączeniu komputera? I to tylko podczasz oglądania www?

Nigdy czegoś takiego nie miałem. Dzieję się to tylko podczas przeglądania stron www. W gry nie gram, ale zainstalowałem jakąś żeby sprawdzić czy będzie działać i działa. Sterowniki mam takie jak dawniej, kiedy jeszcze wszystko było ok.

Dodam jeszcze, że po zniknięciu i pojawieniu się obrazu rozdzielczość się zmniejsza.