Coś nie tak

Witam wszytskich,Mam problem,komputer mi wolno chodzi znaczy jestem zaopatrzony w firewalla i antywira,Mam nod32 i kerio zero wirusów skanowałem nod32 nic nie wykrył sci o gałem najnowsze szczepionki z internetu np mcafee te sz nic nie wykrył i inne te sz nic nie wykryły raczej nie mam żadnego wirusa,a nic z system nie moge mieć raczej bo robiłem dziś format, muli mi czesto kompa mulenie takie ze np po paru dniach działaniu systemu zaczyna tak dziwnie mulić pomału się wyswietla przegl on darka(firefox)raz szy p ciej raz wolniej w grach muli te sz ,zrobiłem taki test mały bo myśle ze to wina zasilacza odpioł ę m DVD i jedno urządzenie z płyty gównej z slota i działało gites system i wogóle lepiej wszytsko działało, Co ot ym s on dzicie czy to wina zasilacza czy systemu, instaluje do płyty gównej ster on iki do grafy do dzwiękowej itp,A oto mój sprzęt:Procek: Athlon XP 2500+, Ram: DIMM1 256mb x2 ddr 400 mhz , Płyta główna : MSI K7N2 Delta, Karta graficzna : GeForce FX 5200 Ultimate , Dysk: ST380011A , Zasilacz : Codegen 300W, dwie nagrywarki , SB live! 24 bit, Karta FireWire, tuner TV,Karta sieciowa. Podobno ten zasilacz jest najgorszy codegen i moze nie wyrabiać, ws umie prawie wszy ts kei sloty mam zajęte mam chyba jeden albo żadnego wolnego na płycie.Co s on dzicie ot ym? wszystkim??,czy to wina zasilacza ?? Z góry Thx

możliwe że działa dużo aplikacji i innych rzeczy w tle co powoduje to że system nie wytrzumuje pracy i jest przeciążony. projektujesz grafike? w jakie gry pogrywasz? może powiedz co najczęściej wyczyniasz przy komputerze :slight_smile:

BTW

masz 54 błędy ortograficzne i inne także :expressionless: brawo :expressionless:

Sorki za bł ę ndy,mam w tle otwarte tylko Kerio,nod32,NVIDIA Settings tylko tyle,w gry to np Area 51,na kompie to przewaznie gram na tlenie i na skypie ale skype czasem mam wł o czone ,sucham muzy,filmy oglądam,na strony wchodze różne,czasem korzystam z takich programów jak photoshop.co s on dzisz o zasilacz czy czeba go wymienić,moze nie wyrabia??

tzn co do samej konfiguracji komputera to wymagania jakie posiadasz powinny starczać na to co uzytkujesz. możesz wkleić screen z procesów z menadżera zadań? jestem ciekaw jakie jest zużycie pamięci poszczególnych procesów.

Złączono Posta : 30.09.2005 (Pią) 0:08

http://img26.imageshack.us/my.php?image=dfg6wv.jpg .hmmm

musze powiedzieć że zastanawiającą sprawą są usługi svchost. u ciebie zżerają pamięc w granicach 22.000 k gdzie u mnie np. wynosi około 11.000 K. tak samo z explorerem. u ciebie 24.000 k a u mnie 9.000 k np.

ale to tylko tak dla porównania bo nie sądze żeby to było jakieś bardzo istotne.

a sprawdziłeś prawidłowe podpięcie zasilacza? może coś nie dokładnie styka w przewodach. bo tak na dystans nie moge zbytnio ocenić jak u ciebie wygląda problem bo jest wiele problemów które miałby miejsce w tym momencie :roll:

U mnie Explorer 27k, svchost 25k.

Więc to raczej nie ma większego znaczenia :slight_smile: